Mégsem tökéletes a szépsége - Csúnya bőrbetegségben szenved a valóságshow-sztár

pikkelysömör kim kardashian valóságshow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig mindenki ódákat zengett Kim Kardashian tökéletes bőréről - most kiderült, az egzotikus szépségnek pikkelysömöre van.


AFP
AFP


"Már korábban is hallottam erről a betegségről, mert édesanyám is ezzel küszködött - de szerencsére neki nem volt annyira súlyos, hogy az egész teste vörös foltokkal legyen tele" - vallotta Kim Kardashian. "Ha egy grammot is hízok, az újságok máris tele vannak a súlyommal foglalkozó cikkekkel. Ehhez képest a bőrbetegségem sokkal nagyobb ügy - vajon arról mennyit írnak majd?" - tette hozzá a kerekded formái miatt is népszerű celeblány.

Mi az a pikkelysömör?

A pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, ami a bőrt, körmöket, ízületeket, ritka esetben a nyálkahártyát támadja meg. Egy olyan krónikus betegség, amelyről fontos tudni, hogy nem fertőző. Véglegesen nem gyógyítható, folyamatosan kiújuló betegség, de többnyire tünetmentesíthető. Genetikus jellegű, de az örökletes betegség megjelenéséhez egy kiváltó faktor is szükséges. Ez a faktor lehet a dohányzás, az elhízás és a stressz is; ha ezek együttes értéke elér egy bizonyos küszöböt, akkor jelenik meg a bőrön a pikkelyes bőrelváltozás. Tökéletes gyógyszer egyelőre nincs, a betegséget nem lehet teljesen kiiktatni, csak tünetmentessé tenni. Magyarországon az emberek mintegy 2 százalékát érinti.

Tipp! Morbid fotók, döglött legyek újraélesztve! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.