Mandy Sellars továbbra is bizakodó, annak ellenére, hogy az egyik lábát amputálták - azért, mert a végtagja továbbra is nő.


A nő a Proteusz-szindrómához hasonló rendellenességben szenved, amely a híres Elefántembert, Joseph Merricket is sújtotta. A betegség azzal jár, hogy testének minden zsírja a dereka alatt gyűlik fel, ezért tavaly januárban Mandynek életveszélyes cellulitisz-fertőzés miatt amputálni kellett az egyik lábát. A műtét hat és fél órán át tartott, és ezt követően öt hónapig kórházban kezelték.

NorthfotoA 36 esztendős nő a This Morning című brit TV-műsorban elmondta, hogy a beavatkozás előtt felkészült a legrosszabbra, mert az orvosok közölték vele, hogy  választania kell: vagy levágják a lábát, vagy nem marad életben. Természetesen nem akart meghalni. Lábának tömege gyorsan nőtt, egyik fertőzés jött a másik után, és egyre nehezebben tudott járni. Úgy gondolta, hogy az élete jobb lesz a lába nélkül, ezért döntött az amputálás mellett.

A műsorban arról is beszélt, hogy három évvel ezelőtt gyógyulást keresve elutazott az Egyesült Államokba, de ott sem járt sikerrel. A nagy-britanniai Accringtonban élő volt szociális munkásnak rengeteg barátja van, akik segítenek, Mandy mégis tart a jövőtől. Elmondta, hogy a csonk továbbra is nő, nem állt meg. A legutóbbi méréskor egy méter volt a kerülete. Korábban zsírleszívással is próbálkozott, ez azonban úgy tűnt, hogy csak még inkább serkenti a növekedést.

Videó arról, amikor levágták Mandy lábát

Jelenleg egy úttörő kísérleti kezelésnek veti alá magát, melyet cambridge-i orvosok fejlesztettek ki, akik azt remélik, hogy egy szép napon sikerül pontosan kideríteniük, mi a baja, és olyan kezelést tudnak kidolgozni, amely megállítja Mandy lábának növekedését.

Mandy a műsorban arról is beszélt, reméli, hogy valamikor felbukkan valami, ami segíthet az állapotán. Nem mintha a kinézete miatt aggódna, kizárólag az egészségi állapotát tartja szem előtt. Szerencsésnek tartja magát betegsége miatt, mert állapota olyan ajtókat nyitott meg számára az életben, melyekről átlagemberként nem is álmodott volna.Sokkot kaptak a szülők: fogakkal született egy kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-sokkot-kaptak-a-szulok-fogakkal-szuletett-egy-kislany.html 3 és fél órás műtét után gyönyörű lett a bohócorral született kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-3-es-fel-oras-mutet-utan-gyonyoru-lett-a-bohocorral.html Amikor befagy az arc - A scleroderma 10 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-amikor-befagy-az-arc-a-scleroderma-10-tunete.html Furcsa diétával őrzi bomba alakját Eva Mendeshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-tesztaval-es-kenyerrel-dietazik-eva-mendes.html Nemi szerv nélkül született babákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-nemi-szerv-nelkul-szuletett-babak.html Életveszélyes eszközzel fiatalítja magát Angelina Joliehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-eleteszelyes-eszkozzel-fiatalitja-magat-angelina-jolie.html Babát vár egy éberkómás, 24 éves kínai lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-babat-var-egy-eber-komas-24-eves-kinai-lany.html