39 alkalommal diagnosztizálták félre - Nem vették észre, hogy halálos beteg

diagnosztizálás tüdőrák meghalt kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészségügyi vezetők hivatalosan bocsánatot kértek annak a brit nőnek a családjától, akinek tüdőrákját az orvosok három év alatt 39 vizsgálat után sem tudták kimutatni.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A kórház képviselői és az asszony háziorvosa elismerték, hogy a kezelést végző orvosok hibáztak. Jean férje, Colin Cross könnyekben tört ki, amikor az egészségügyi szolgálat képviselői felkeresték, és elmondta, mindössze az volt a vágya, hogy elismerjék az elkövetett hibákat, és bocsánatot kérjenek. Az adatok szerint az asszony harminckilenc alkalommal járt orvosnál, mielőtt elérte a magányos halál a kórház mosdójában. Halála megdöbbentette férjét, aki vizsgálatot sürgetett, és családorvosuk, Gordon Pringle lemondását követelte.

Dr. Alison Douglas, a bocsánatkérő küldöttség vezetője minden érintett nevében bocsánatot kért az elhunyt családjától. Elismerte, hogy sajnálatos módon nem az volt a baj, amit gyanítottak. Az érintett szakemberek a beteg érdekeit szem előtt tartva intézkedtek, és őket is megdöbbentette, amikor kiderült, téves volt a feltételezésük.

Tipp! Gyönyörű nő lett Kurt Cobain lánya! Kattints a képekért!



Kiszagolják a kutyák a tüdőrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110831-kiszagoljak-a-kutyak-a-tudorakot.htmlBetegsége miatt volt csodaszép Audrey Hepburn?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110831-betegsege-miatt-volt-csodaszep-audrey-hepburn.htmlMegható szerelmi történet: három hét alatt az ujjai köré csavarta szerelmét a torz arcú nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110830-megtalalta-szerelmet-a-torz-arcu-no.html"Tiéd a testem, ha megvédesz" - Szexuális élet a női börtönökben (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-tied-a-testem-ha-megvedesz-szexualis-elet-a-noi.htmlEgyre hatalmasabbra nő az óriáslábú nő végtagja - közel 100 kghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110826-egyre-hatalmasabbra-no-az-oriaslabu-no-vegtagja-kozel-100.htmlSokkot kaptak a szülők: fogakkal született egy kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-sokkot-kaptak-a-szulok-fogakkal-szuletett-egy-kislany.html3 és fél órás műtét után gyönyörű lett a bohócorral született kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-3-es-fel-oras-mutet-utan-gyonyoru-lett-a-bohocorral.htmlAmikor befagy az arc - A scleroderma 10 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-amikor-befagy-az-arc-a-scleroderma-10-tunete.htmlFurcsa diétával őrzi bomba alakját Eva Mendeshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-tesztaval-es-kenyerrel-dietazik-eva-mendes.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.