progéria Justin Bieber kislány korai öregedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hayley Okines sok más tinédzserhez hasonlóan él-hal az ifjú popsztárért, Justin Bieberért, imád trécselni a barátaival a Twitteren, és mindene a vásárlás. Van azonban egy nagy különbség közte és más tinik között: Hayley progériában szenved, ami azt jelenti, hogy a teste az átlagnál nyolcszor gyorsabban öregszik.

A kislány ízületi gyulladástól és csípőpanaszoktól szenved, és mivel kopaszodik, dús hajtincsekről álmodozik, amibe "belekaphat a szél". Életéről számos dokumentumfilm készült. A legutóbbiban 2010-ben szerepelt, ekkor kezdte meg a középiskolát, és egy úttörő orvosi kísérletben vett részt Amerikában. Egy év telt el azóta, és napjainkban már a kamaszkor nehézségeivel küzd, ami amúgy sem könnyű időszak.

Forrás: twitter.com/hayleyokinesx
Forrás: twitter.com/hayleyokinesx


A Hayley alámondásával készült legutóbbi dokumentumfilmből kiderül, hogy a kislány önéletrajza megírását tervezi, és egy beszédet is szeretne mondani betegségéről a szakértőknek. "Hogyan kell betűzni a progéria szót?" - teszi fel a kérdést a kamera előtt, amivel egy pillanatra elárulja, hogy mindazok ellenére, amiket megélt, még csak egy kislány.

Édesanyja, Kerry, nagyon nehezen fogadta lánya függetlenedését, de mindent megtesz azért, hogy Hayley a lehető legnormálisabb életet élhessen. Elengedi az ottalvós bulikra a barátnőihez, és a plázába is elmehet a barátnőivel, bár ilyenkor édesanyja igyekszik a közelben lenni, nehogy valami baj legyen. Alapos oka van ugyanis az aggodalomra, mert idén tavasszal kiderült, a csípőcsontjait az elmozdulás veszélye fenyegeti, ami miatt egy kényelmetlen merevítőt kell viselnie.

Mivel a merevítő ellenére részlegesen elcsúsztak a csípőcsontjai, orvosai a műtét lehetőségéről tárgyalnak, amihez amerikai szakértőkkel konzultálnak. Állapota miatt ki kellett maradnia az iskolából, és interneten keresztül magánoktatásban részesül.

Az újabb nehézségek ellenére Hayley továbbra is megpróbálja megőrizni pozitív életszemléletét. Élvezi az online magántanulást, ezen kívül egy egészség- és szépségápolási tanfolyamot is végez, és saját szépségszalonját tervezi.

Az internet, különösen a Twitter közösségi oldal egyébként teljesen új világot nyitott meg Hayley számára. Twitteres követőinek hála teljesült élete legnagyobb álma, és találkozhatott az ifjú popsztárral, Justin Bieberrel. Néhány lány a Twitteren kampányt indított azért, hogy találkozhasson bálványával, amiről Bieber menedzserei is tudomást szereztek, így végül Hayley születésnapjára meglepetésként megszerveztek egy találkozót az egyik londoni szállodában.

A közszereplőkéhez hasonló élete ellenére azonban a kislány tisztában van azzal, hogy halálos betegségben szenved. Néhány ismerőse, akik szintén progériában szenvedtek, már eltávozott az élők sorából. A családban nem beszélnek ugyan erről, de mindenki tudja, mik az esélyek. Ennek ellenére csak arra koncentrálnak, hogy az élet a normál kerékvágásban haladjon tovább, amihez egy 2012 márciusában kezdődő gyógyszerkísérlet is remélhetőleg hozzásegítheti Hayley-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.