Észvesztő élmény - Törölte a nő memóriáját a szex

szex amnézia stressz emlékezetvesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Észvesztő szexuális élménye volt nemrég egy asszonynak - a szó szoros értelmében.

A September Issue nemrég közzétett egy igen érdekes esettanulmányt, miszerint egy 54 éves asszony memóriájának egy része törlődött, miután a férjével szerelmeskedett. A beteg a Georgetown Egyetemi Kórházban jelentkezett azzal, hogy az együttlét előtti huszonnégy órából az égvilágon semmire sem emlékszik.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció


Dr. Kevin Maloy és Jonathan Davis megállapították, hogy a nőnek átmeneti, globális amnéziája volt, ami egy igen ritka és hirtelen érkező memóriavesztés. A kutatások szerint az eset nem valószínű, hogy még egyszer megismétlődhet. "Ezt az átmeneti, globális amnéziát a memóriarészletek összekeveredése okozza, aminak kiváltója általában valamiféle fizikai vagy érzelmi történés" - mondta el dr. Carol Lippa, a Drexel University Medical School neurológia-professzora. "Sok esetben ezt az emlékezetkiesést a vér áramlásában történt változás is okozhatja - ez pedig előfordulhat szex közben is."

A kutatók még nem tudják biztosan, hogy konkrétan minek a hatására alakulhat ki ez a probléma, de az eddigiekből arra jutottak, hogy a kiváltó ok lehet a komoly fizikai megterhelés, a nagy fájdalom és akár a stressz is.

Ritka betegség miatt kopasz a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/gyogyulj/20111020-baratok-kozt-ritka-kortol-hullott-ki-szoke-zoltan-haja.htmlA legalattomosabb daganatos betegség: a hasnyálmirigyrákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-a-legalattomosabb-daganatos-betegseg-a-hasnyalmirigy-rak.htmlRádiófrekvenciás műtét: a legjobb megoldás a visszerek eltüntetésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-radiofrekvencias-mutet-a-legjobb-megoldas-a-visszerek-eluntetesere.htmlDemi Lovato őszintén beszélt bulimiájárólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111019-demi-lovato-oszinten-beszelt-bulimiajarol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.