homeopátia praktikák köhögés légutak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köhögés egy fontos védekező reflex: kevesen tudják, de több mint 1000 km/órás sebességgel tisztogatja a légzőrendszert a lerakódott nyáktól, kórokozóktól, allergénektől.

A köhögés általában felső légúti fertőzés eredménye. Manapság divat az influenzát és a vírusfertőzéseket lábon kihordani, vagy a tüneteket gyorsan elnyomni, aminek sokszor elhúzódó maradványköhögés az eredménye. Fontos lenne minden betegségnél betartani a pihenés, könnyű étel és ágynyugalom szentháromságát, mert ezzel és a homeopátiás szerekkel gyorsan lezajlanak. De a mai rohanó világban inkább lázcsillapítóval megyünk dolgozni.

Thinkstock
Thinkstock


Akkor köhögünk szárazan, nyálka felköhögése nélkül, amikor a légutak gyulladtak. Ezt okozhatja egy arcüregből a garaton csorgó váladék, vírusfertőzés, egy este füstös helyen, és még számos más dolog is. Ha sokáig tart, 2-3 hétnél tovább, feltétlenül ki kell vizsgálni, mi áll a háttérben. Néha ez lehet gyógyszer mellékhatása is, pl. egyes vérnyomáscsökkentőké. Az éjszakai száraz köhögést okozhatja reflux is.

Háziszerek köhögésre

Meleg, mézes, citromos limonádé, legalább 3x naponta. A szűnni nem akaró ingerköhögésre nyugtató hatású, ha friss gyömbért rágcsálunk, egy csipet sóval megszórva. Ha ez nem kivitelezhető, akkor reszeljük le a gyömbért, és adjunk hozzá meleg vizet. Teaként ihatjuk mézzel.

A szőlőlé mézzel szintén enyhíti a rohamokat, főleg lefekvés előtt.

Felszakad a köhögés a következő keveréktől

1 csésze tejet melegítsünk pár percen keresztül egy teáskanálnyi kurkumával és egy csipet sóval - sajnos az íze nem egy kulináris élmény, ám annál hatásosabb. A kurkuma természetes antiszeptikus szer, talán ezért is fogyasztanak belőle annyit Indiában.

A szoba levegőjét tartsuk párásan, ha nincs párologtató, egy tiszta, vizes törölköző is megteszi a fűtőtesten. A köhögés homeopátiás kezelésére több lehetőségünk is van. Választhatunk személyre szóló szert a tünetek alapján.

Figyeljük meg a köhögés hangját, a hőmérsékletre bekövetkező változásokat, a meleg vagy hideg folyadék pozitív hatását. Ha erre nincs idő, jól jön egy üveg homeopátiás köhögés elleni kanalas orvosság a háznál. Fantasztikus köptető is, hurutos köhögésnél adjuk mindig ezt először. Száraz köhögésre szedhetjük a legjobban bevált homeopátiás szerek kombinációját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.