Torz arca miatt nincs felesége az indiai Elefántembernek

ember bőrbetegségek daganat India elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az arcát elcsúfító óriási tumorok miatt Elefántembernek gúnyolt indiai Lalit Ram abban bízik, hogy egy plasztikai műtétet követően új életet kezdhet, és akár feleséget is találhat magának.

A kelet-indiai Lorikából származó 26 éves Lalit a neurofibromatózis nevű genetikai rendellenességtől szenved, aminek következtében óriási daganatok nőttek az arca jobb oldalán, ezért a falujában elnevezték Elefántembernek, illetve néha a hindu elefántfejű és embertestű istenség után Ganésának csúfolták.

Northfoto
Northfoto

Lalit egész gyerekkorában magányos volt, soha nem voltak barátai, és a falubeliek kiközösítették, így esett, hogy a fiú legjobb barátja egy bivaly lett, akivel a szobáját is megosztja. Az elkeseredett fiú egyszer még az öngyilkossággal is megpróbálkozott, patkánymérget vett be.

"A torz arcom miatt nincs feleségem. A családom párszor megpróbált menyasszonyt keríteni nekem, de senki nem volt hajlandó a lányát egy torzszülötthöz adni" - mondta Lalit Ram. A fiú egész életében arról álmodozott, hogy egyszer majd megnősül, és most egy ingyen felajánlott plasztikai sebészeti beavatkozás közelebb viheti hőn áhított vágya felé.

A daganat még Lalit kisgyerekkorában kezdett el kifejlődni az arcán, de idővel egyre nagyobbá vált. "Soha nem mutattam meg egyetlen orvosnak sem, úgysem lett volna pénzem a műtétre, ráadásul azt mondták, hogy semmit sem lehet vele kezdeni" - magyarázta Lalit.

"A neurofibromatózis valóban nem gyógyítható, de a daganatokat műtéti úton el tudjuk távolítani" - mondta dr. Vivek Kumar, a delhi Sir Ganga Ram Kórház sebésze, aki ingyen vállalta a sebészi beavatkozást. "Amennyiben nem végeznénk el a műtétet, előbb-utóbb Lalit látása és hallása is veszélybe kerülne, ha a tumor elérné a szemgödröt és a fület, ezért mindenképpen indokoltnak tartjuk az operációt" - tette hozzá dr. Kumar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.