Kevesebbet nyom az anorexiás anya, mint 7 éves kislánya

betegség anorexia evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Első látásra talán testvéreknek tűnnek, pedig a 26 éves, anorexiás, mindössze 32 kg súlyú Rebecca Jones valójában a 7 éves Maisy édesanyja.

Az orvosok számtalan alkalommal figyelmeztették a szinte kizárólag levesen, kétszersülten és energiaitalon élő Rebeccát, hogy az életével játszik, ha nem visz be tápanyagban gazdag, kalóriadúsabb ételeket a szervezetébe, miközben a 7 éves korában 36 kilós lányát rendszeresen csokoládé- és süteményevésre biztatja.

"Büszkeséggel tölt el, hogy ugyanazokat a ruhákat hordhatom, amiket a 7 éves lányom. Tudom, hogy ez helytelen, de mégis nagyon jó érzéssel tölt el. Nem gondolom magamról, hogy sovány lennék, mindig is kövérebbnek láttam magam" - mondta a 152 cm magas Rebecca Jones, aki mellesleg pontosan 20 centivel magasabb Maisynél, a kislányánál.

Closer Magazine
Closer Magazine

Rebecca evészavara 11 éves kora körül alakult ki, amikor szülei elváltak. A lelki sérelmek elől az evésbe menekülő lány rövid idő alatt 95 kilósra hízott. Az iskolatársai sokat csúfolták Rebeccát, aki emiatt elvesztette az önbizalmát. "13 éves koromra gyakorlatilag teljesen abbahagytam az evést, és tudatos koplalásba kezdtem" - nyilatkozta Rebecca a Mail Online-nak. A drasztikus fogyást követően egyre többen kezdték dicsérni a fiatal lány alakját, miközben a családja sem vette észre az anorexiára figyelmeztető jeleket. Mindössze két év alatt Rebecca 51 kilóra fogyott, tehát csaknem testsúlya felét leadta ez alatt az idő alatt.

A 19 évesen teherbe esett Rebeccát az orvosok próbálták rábeszélni, hogy egyen több fehérjét és szedjen vitaminokat, hogy a magzata egészségesen tudjon fejlődni, de Rebecca gyomra ekkora már annyira hozzászokott a kis adagokhoz, hogy képtelen volt változtatni étkezési szokásain. Ennek ellenére Maisy egészségesen, bár meglehetősen kis születési súllyal, mindössze 2,5 kilóval jött a világra.

Maisy hétéves korára már 4 kilóval meghaladja édesanyja súlyát. "Csodálatos dolog látni, hogy a lányom mennyire szereti a süteményeket, a pizzát és a chipset. Meséltem neki az evési zavaromról, és már ő is tudja, hogy milyen veszélyes az anorexia" - mondta a Manchesterben élő Rebecca.

A legfrissebb orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Rebecca vérében veszélyesen alacsony a kálium szintje. Ez a hipokalémiának nevezett állapot extrém izomgyengeséget okoz, ezért Rebeccának rendszeres vizsgálatokra van szüksége. Az orvosok szerint Rebeccánál jelentős mértékben megnőhet a halálos szívinfarktus kockázata, amennyiben nem szed fel sürgősen pár kilót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.