bőrbetegség fiatalság ezüstkolloid egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paul Karason élete ugyanúgy kezdődött, mint bárki másnak, viszont 17 évvel ezelőtt igen színes fordulatot vett: egészsége és fiatalsága megőrzése érdekében nagy mennyiségben kezdett el szedni ezüst-kolloidot, amitől a bőre kékre színeződött - és úgy maradt. Paul nagypapás szakálla még hozzájárul törpapás kinézetéhez, de az emberek megjegyzései már nagyon zavarják. Próbálja kerülni a nyilvános helyeket, ahol feltűnést kelthetne, és költözni is kényszerült betegsége miatt. A színt ugyanis lehetetlen lenne takargatni vagy elfedni.
Argyria - amikor elkékül a bőr






Ezüstkanállal a szájában született

Ezt a mondást szinte mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy valós történelmi háttere van: a középkori tehetős családoknál a kisgyerekek kezébe ezüstkanalat adtak, hogy azt szopogassa, és így megvédjék őt a fertőzésektől. De az ezüst vírus- és baktériumölő tulajdonságait már az ókori rómaiak, görögök és egyiptomiak is kihasználták: ezüstből készültek a víztároló edények és az evőeszközök is, sőt, Nagy Sándor is ezüsttartókban szállította a vizet a hadjáratai során.

Amerikában a 19. században a vízbe vagy a tejbe ezüstérmét tettek, hogy lassítva a bomlási folyamatokat tovább iható maradjon.

Carl Credé francia sebész a csecsemők szemfertőzéseire ezüstnitrátos csepegtetést ajánlott kezelésként, és a sebfertőzések megelőzéseként ő maga is használta.

Thinkstock
Thinkstock


Ezüstszálas zokni és társai

Széles körben elterjedt használata a penicillin felfedezése óta folyamatosan csökkent, de manapság újra reneszánszát éli, és sokféle ezüst-kolloid-oldatot lehet vásárolni. Megfázás és influenza, de sokan emésztőrendszeri betegségeket vagy hepatitiszt is kezelnek vele. A készítők szerint mérsékelt mennyiségben ártalmatlan szer, egyedül az argyria veszélye áll fenn, de sokan úgy vélik, hogy nemcsak a káros baktériumokat pusztítja el a szervezetben, hanem a hasznosakat is.

Ennek ellenére sokan kamatoztatják az ezüst jótékony hatásait, például Amerikában az égési sérülteket is ezüst-kolloiddal kezelik, és így előzik meg a fertőzéseket, illetve segítik a regenerálódást. Hongkongban, ahol naponta több millió ember használja a metrót, ezüst-kolloidos fertőtlenítő spray-vel tartják vírusmentesen a kocsikat. De az ezüstöt nemcsak oldat formában lehet felhasználni, lehet kapni ezüstszálas zoknit és fehérneműt is. Ezek a termékek és szerek nagyon hasznosak, de ha valaki nem akar Paul Karason sorsára jutni, ne fogyassza felelőtlenül az ezüst-kolloidot.

Tipp! Hírességek, akik 2011-ben hunytak el. Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.