daganatos betegségek implantátum mellplasztika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két rémült lánytestvér arról vallott, mennyire félnek attól, hogy "rákos betegséget okozó" mellimplantátumaik a halálukat okozhatják.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock


A brit egészségügyi szolgálat kitart amellett, hogy nincs tudományos bizonyíték egy ilyen összefüggésre. Ennek ellenére legalább 250 brit nő készül pert indítani azon klinikák ellen, ahol implantátumaikat beültették.

A 34 esztendős Melanie így nyilatkozott: "Ki tudja, milyen kárt okoznak, vagy okoztak bennem? Állandó fájdalmaim vannak, és azt akarom, hogy eltávolítsák belőlem. Szerintem veszélyesek, olyanok, mint két időzített bomba a szervezetemben." 27 éves húga, Sarah hozzátette: "Nem érezzük biztonságban magunkat."

Tipp! Ezeket néztétek 2011-ben. Kattints a galériákért!




AFP
AFP

A két nő - mindketten háromgyermekes édesanyák - súlyos fájdalomtól szenved. Melanie már a gyermekeit sem tudja magához ölelni.

A brit Medicines and Healthcare Regulatory Agency azt állítja "nincs elegendő bizonyíték, ami alátámasztana bármilyen összefüggést az implantátumok és a rosszindulatú daganatos megbetegedések között". A plasztikai sebészek szerint azok, akik aggódnak, keressék fel kórházukat, és végeztessenek képalkotó vizsgálatot, amivel kideríthető, hogy ép-e az implantátum. Rendszeres vizsgálat mellett az implantátumot bent lehet hagyni. Ha kiszakad, el kell távolíttatni, vagy ki kell cseréltetni. Azoknak a klinikáknak, amelyek a PIP-implantátumokat beültették, kötelességük ellátniuk betegeiket.

Tipp! Hírességek, akik 2011-ben hunytak el. Kattints a galériáért!


Amikor a szilikonmell a gyomorfalig szivárog - A mellimplantátumok veszélyeihttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111018-amikor-a-szilinkonmell-a-gyomorfalig-szivarog-a-mellimplantatumok-veszelyei.htmlÓvatosan a dohányzással! Leeshet a mellbimbódhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111208-dohanyzas-hatasara-leeshetnek-a-mellbimbok-a-mellplasztikan-atesett-noknel.htmlBombacsaj lett belőle! Íme Mónika új mellekkelhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111114-aesthetica-atalakitas-bombacsaj-lett-belole-ime-monika-uj-mellei.html"Végre elfogadtam magam" - Renáta számára új mellei új életet jelentenekhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111108-aesthetica-renata-uj-melleivel-nagyobb-onbizalmat-kapott.htmlÉg a gyertya, ég - Így ünnepelnek az állami gondozott gyerekekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111229-igy-unnepelnek-az-allami-gondozott-gyerekek.htmlKülönleges bőrbetegségek: egy amerikai lány saját testét használja vászonnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111220-kulonleges-borbetegsegek-egy-amerikai-lany-sajat-testet-hasznalja-vaszonnak.htmlMeg tudnál fél óra alatt 2400 bináris számot jegyezni? A memória határtalanságahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111215-a-memoria-hatartalansaga.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.