Őszintén vallott eddig eltitkolt betegségéről Brad Pitt

Brad Pitt depresszió lelki betegség marihuána
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brad Pitt, akit ezen a héten jelöltek Oscar-díjra, sokak szemében nagyot nőtt azzal, hogy őszintén bevallotta korábbi depresszióját.




Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Pénzcsináló című nagysikerű film sztárja a Hollywood Reporter újságnak azt nyilatkozta, hogy a pszichiátriai betegséggel kapcsolatos élménye "óriási tanulság volt számára". Pitt az 1990-es években forgatta legnagyobb filmjeit, köztük a Harcosok klubját, a 12 majmot, a Hetediket és az Ördög magát, és bevallotta, hogy túl sok marihuánát szívott.

Mark Davies, a Rethink Mental Illness jótékonysági szervezet igazgatója így nyilatkozott: "Bármelyikünk bármikor lehet pszichiátriai beteg, akár híres és gazdag, akár nem. Sajnos gyakran nehéz beszélni erről, pedig a pszichiátriai betegségekben szenvedőknek legalább annyi megértésre és támogatásra lenne szükségük, mint a testi betegségekkel küzdőknek. Nagyra értékeljük, hogy Brad Pitt ilyen bátran és nyíltan vallott élményeiről. Mindenki ismer olyan embert, aki valamilyen elmezavarban szenved, legyen az akár depresszió, skizofrénia vagy bipoláris zavar. Amikor híres emberek vallanak elmezavarukról, az mindenki számára komoly üzenetet hordoz, aki életében megtapasztalta a betegséget. Brad Pitt története is azt mutatja, hogy meg lehet gyógyulni a depresszióból, és ez sokak számára új reményt adhat."

Tipp! A sovány vagy a molett a szexi? Kattints a galériáért(+18)


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.