Ritka betegséget kapott el az énekesnő - Megnémult egy műtét után

műtét epehólyag beszéd hangszál énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 41 éves Lianne Morgan, akit annak idején kis híján beválogattak a kilencvenes években óriási sikereket elérő Spice Girlsbe, egy ritka betegség miatt elveszítette a beszédképességét, énekelni viszont továbbra is tud.

Tipp! Egy kisfiú és édesanyja küzdelme az életért. Megható képek galériánkban!


"Nem lehetek biztos benne, hogy valaha is javulni fog az állapotom"




liannemorgan.co.uk
liannemorgan.co.uk

Lianne először négy évvel ezelőtt tapasztalta a ritka, idegi alapú hangképzési zavar, a spazmodikus diszfónia jeleit. A spazmodikus diszfónia a hangképző szervek zavara, mely során a páciens gégéje gyakorlatilag lebénul, és a hangszalagok nem képesek a hangképzésre. A betegségből kifolyólag Lianne nem tudja kontrollálni a beszédhangját, csak nehezen érthető krákogást produkál, de csodával határos módon az énekhangja semmit sem változott.

"A háziorvosom először azt feltételezte, hogy stressz alapú a betegségem, majd felkerestem egy fül-orr-gége specialistát, aki szerint a nem sokkal korábban elvégzett epehólyag-operációm miatt alakult ki a betegség. Eközben a hangom napról napra egyre gyengébb és erőtlenebb lett" - nyilatkozta Lianne a The Sun újságírójának. "A hangom állandóan akadozik, teljesen kiszámíthatatlan: néha csak krákogó hangokat tudok kiadni, időnként pedig teljesen elmegy a hangom. De mindezek ellenére meglepő módon az énekhangomra semmilyen hatást nem gyakorolt a betegség."

Lianne épp első stúdióalbumát készül kiadni, és tervei közt szerepel egy önsegítő csoport létrehozása a hasonló hangképző zavarral küszködők számára.

Tipp! A sovány vagy a molett a szexi? Kattints a galériáért! (+18)



http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120130-az-agresszio-hatasa-a-gyermekekre.htmlŐszintén vallott eddig eltitkolt betegségéről Brad Pitthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120127-batran-vallalta-depressziojat-brad-pitt.html20 másodperc alatt kék szemed lesz egy új műtéti eljárássalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111104-20-masodperc-alatt-kek-szemed-egy-uj-muteti-eljarassal.htmlHerpesz a nemi szerven - Ne hidd, hogy a hűtlenség jele!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120127-herpesz-a-nemiszerven-ne-hidd-hogy-a-hutlenseg-jele.htmlDr. Czeizel Endre: A felgyorsult fejlődés így változtatta meg a nőkethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120126-dr-czeizel-a-felgyorsult-fejlodes-igy-valtoztatta-meg-a-noket.htmlA 12 éves Charlie inspiráló küzdelme a rák ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120124-a-12-eves-charlie-inspiralo-kuzdelme-a-rak-ellen.htmlA kislány, aki felépült a 180 fokos gerincferdülésből - 10 cm-rel magasabb letthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120125-a-kislany-aki-felepult-a-180-fokos-gerincferdulesbol-10.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.