Egy anya szerint a PIP-implantátum kiszakadása okozta lánya agydaganatát

agydaganat daganatos betegségek implantátum PIP
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lucy Petagine állítása szerint a francia PIP (Poly Implant Prothese) által gyártott mellimplantátuma kiszakadása tehető felelőssé ötéves kislánya gyógyíthatatlan agydaganatának kialakulásáért.

A 38 éves Lucy Petagine most ötéves kislányát, Lunát tizennyolc hónapos korában diagnosztizálták súlyos agydaganattal. Az asszony szerint a szoptatás útján juthatott a kiszakadt mellimplantátumból a rákkeltő anyag a gyerek szervezetébe - derült ki a The Sun cikkéből, ahol fotók is láthatóak az édesanyáról és kislányáról.

AFP
AFP

Tipp! Nézd meg a túlzásba vitt plasztikázás következményeit! Kattints a képre!

A rossz minőségű implantátum nem sokkal a szülést követően szakadt el, de Lucy orvosa akkor azt állította, hogy a szoptatás egészen biztosan nem veszélyezteti a csecsemő egészségi állapotát. Ennek ellenére Lunát néhány hónappal később rosszindulatú agytumorral (ependymoma) diagnosztizálták, és Lucy azonnal arra kezdett gyanakodni, hogy a betegség valószínűleg összefüggésbe hozható a PIP-mellimplantátum kiszakadásával.

Lucy még 2001-ben vetette alá magát a mellnagyobbító műtétnek az észak-londoni Highgate kórházban. A kórház orvosai nem tudnak semmi biztosat mondani az implantátum szakadásával kapcsolatban, pedig egy felmérés szerint a PIP-implantátumokat használó nők csaknem 80 százaléka szorul pszichológiai segítségnyújtásra az egészségügyi kockázatok miatt kialakult stressz következtében.

Tipp! Bájos, titokzatos és szexi! Kattints a galériáért! (18+)


Dr. Krasznai Zsolt a PIP-botrányról: "Ferdít a média, felelőtlenül nyilatkoznak a sztárok"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120127-dr-krasznai-zsolt-a-pipbotranyrol-ferdit-a-media-felelotlenul-nyilatkoznak.htmlAmikor a szilikonmell a gyomorfalig szivárog - A mellimplantátumok veszélyeihttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111018-amikor-a-szilinkonmell-a-gyomorfalig-szivarog-a-mellimplantatumok-veszelyei.htmlGéndiagnosztika: Megtudhatod, meddig élsz! De miért jó, ha tudod?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120207-megtudhatod-meddig-elsz-kerdesek-es-valaszok-a-gendiagnosztikarol.html"Az emberek személyiségéhez főzök lekvárokat" - Így gyógyul Bálint daganatos betegségébőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120202-az-emberek-szemelyisegehez-fozok-levarokat-igy-gyogyul-balint.html227 kilótól szabadult meg a világ legkövérebb asszonyahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120202-227-kilotol-szabadult-meg-a-vilag-legkoverebb-asszonya.htmlRitka betegséget kapott el az énekesnő - Megnémult egy műtét utánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120201-ritka-betegseget-kapott-el-az-enekesno-keptelen-beszelni-csak.htmlVér nélkül született egy babahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120131-ver-nelkul-szuletett-egy-baba.html20 másodperc alatt kék szemed lesz egy új műtéti eljárássalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111104-20-masodperc-alatt-kek-szemed-egy-uj-muteti-eljarassal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.