Kedvezményekkel és szűrésekkel újra indul a Patikahét

pr-cikk Egy Csepp Figyelem Alapítvány patikahét koleszterinszint vércukorszint
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indul az Egy Csepp Figyelem Alapítvány több mint 500 gyógyszertárat érintő szűrőprogramja, az Egy Cseppes Patikahét. Az "egycseppes" patikákban kedvezmények és - jelképes összegért - vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés vár mindenkit május 21-27. között.

Május 21. és 27. között ismét elindul az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már évek óta sikerrel futó programja, az Egy Cseppes Patikahét. A Patikahetet az alapítvány hagyományosan évente kétszer, májusban és novemberben szervezi meg. Az országszerte több mint 500, sárga-magenta logóval ellátott gyógyszertárban egész évben bárki - jelképes összegért - megmérettetheti vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét, a Patikahéten azonban erre az alapítvány külön helyi kommunikációval is felhívja a figyelmet.

Fotó: Sárosi Zoltán
Fotó: Sárosi Zoltán

Erős Antónia, az alapítvány létrehozója

Az "egycseppes" patikákban ebben az évben 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérő és az Accutrend Plus koleszterinmérő készülékek, valamint az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.

Az "egycseppes" gyógyszertárak listája megtalálható az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján.

Az Egy Cseppes Patikahéten tavaly többezren mérették meg egészségügyi értékeiket. A program szervesen egészíti ki az alapítvány más programjait - Egy Csepp Világnap, Egyszer Élünk Körút és egyéb ingyenes mérések. Ezeknek célja, hogy felhívják a figyelmet a cukorbetegség és más, ehhez kapcsolódó, krónikus betegségek (magas vérnyomás, magas koleszterinszint) megelőzésére, valamint a betegségek korai felismerésére annak érdekében, hogy az esetleges későbbi szövődmények elkerülhetők legyenek.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények a korai felismeréssel részben elkerülhetők.

Az alapítvány annak érdekében, hogy üzeneteivel hatékonyabban elérje a fiatal felnőtteket, tavaly arculatváltáson ment keresztül, idén pedig számos új programot is indít (ezekről bővebben az alapítvány honlapján, blogján és Facebook oldalán tájékozódhat).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.