38 kilós volt a háromgyermekes anyuka - Egyre elterjedtebb a Született feleség-szindróma

stressz anorexia fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karcsú sztárok tehetnek arról, hogy napjainkban egyre több az étkezési zavarral küzdő idősebb nő?

Egy friss kutatás szerint az 50 éven felüli nők 70 százaléka fogyókúrázik, 3,5 százalékuk rohamszerűen eszik, 8 százalékuk pedig hánytatja magát. A zavarok egyik oka valószínűleg a családi élet és a karrier közötti kötéltánc, de minden bizonnyal a Madonnához és Goldie Hawnhoz hasonló karcsú sztárok is szerepet játszanak a jelenség kialakulásában, melyet a szakértők csak Született feleségek-szindrómaként emlegetnek.

AFP
AFP

Kattints a képre még több kórosan sovány celebért!

Alison története

A most 53 esztendős Alison Alden a negyvenes éveiben kezdett az anorexiával küzdeni. Alison szerint a világ nagyon sokat változott nagymamáink ideje óta. Akkoriban a magazinokban csupán egy keresztrejtvény, egy szabásminta és egy recept volt, az emberek nem voltak kitéve azoknak az étkezéssel kapcsolatos dolgoknak, amiknek napjainkban.

A karcsú sztárok miatt a nők egyre nagyobb nyomás alá kerülnek. Azt várják el tőlük, hogy néhány nap alatt leadják a terhességi súlyfelesleget, pedig korábban a nők a szülés után hónapokig kismamaruhákban jártak, amíg visszanyerték korábbi alakjukat.

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért (+18)


Alison anorexiája a negyvenes éveiben kezdődött. A férjével egy futárcéget működtettek, és nem sokkal a 40. születésnapja után úgy érezte, tennie kell valamit, hogy ne nézzen ki ilyen rosszul. Diétázni kezdett, és ezzel elindított egy ördögi kört. Egyszeriben az étel vette át az irányítást felette. Minél rosszabbul nézett ki, annál többet fogyott. Aztán egy kis fogadót nyitottak Great Yarmouth-ban, ahol állandóan mások ellátásával kellett foglalkoznia. Időnként már egyáltalán nem is evett. Annyira lefogyott, hogy néha már úgy érezte, szinte meghal. Egy alkalommal leült, behunyta a szemét, és hidegnek érezte magát. Nem kívül, hanem belül, a csontjaiban. Berohant a fürdőszobába, és teljes erejéből ráugrott a mérlegre, de így is alig tudta a mérleg nyelvét 38 kiló fölé kergetni. Amikor a lendület alábbhagyott, a mérleg nyelve persze még kevesebbet mutatott.

AFP
AFP

Anorexiás beteg egy francia kórházban

Három gyerekükre gondolt, és arra, hogyan tudná a férje gondjukat viselni, ha ő már nem lenne. Tudta, hogy képtelen lenne rá, és ekkor döbbent rá, hogy nem csak a saját életét teszi tönkre, hanem négy másik ember - a szerettei életét is. Valószínűleg ez volt a fordulópont. Szerencsére már évek teltek el felépülése óta, és most meg sem lehet mondani, hogy valaha beteg volt.

Tipp! Egy tiniprosti kollekciója. Kattints a képekért! (+18)


Kilenc nőnek vágták le az orrát 2011-ben - Ma is reménytelenül kiszolgáltatottak a pakisztáni nőkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120626-ma-is-remenytelenul-kiszolgaltatottak-a-pakisztani-nok.htmlAbortusztabletta: olcsóbb és egyszerűbb, de közel sem tökéletes megoldáshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120625-abortusztabletta-olcsobb-es-egyszerubb-de-kozel-sem-tokeletes-megoldas.htmlVakrandi - Látássérült fiatalok netes társkeresésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120622-vakrandi-latasserult-fiatalok-netes-tarskeresese.htmlHiába fogyókúrázott, nem csökkent a "sörhasa" - 22 kilós daganatot távolítottak el egy férfibőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120620-hiaba-fogyokurazott-nem-csokkent-a-sorhasa-22-kilos-daganatot.htmlSikertörténet: "Nem akartam a kövér és csúfolható lány lenni" - Több mint 20 kilót fogyott Dórahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120615-fogyokuras-sikertortenet.htmlDepressziós volt és 160 kiló - 100 kilót fogyott, hogy születhessen gyerekehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120615-majdnem-100-kilotol-szabadult-meg-egy-ev-alatt-egy-amerikai.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.