Teljesen új személyiséggel tért vissza a kómából egy hatéves lány

személyiség agysérülés kóma autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatéves Zoe egy súlyos autóbaleset következtében annyira megsérült, hogy az orvosok mesterséges kómában tartották annak érdekében, hogy csökkenteni tudják az agysérülés mértékét. Mikor a lány felébredt a kómából, szinte mindent újra kellett tanulnia, és teljes mértékben új személyisége fejlődött ki.

A kaliforniai Carlsbadban élő hatéves Zoe Rain Bernstein egy esős hétvégén éppen egy hétvégi kiruccanásról tartott hazafelé apjával és kishúgával, mikor váratlanul súlyos autóbalesetet szenvedtek az úton. A kisebbik lány, Ivy csak könnyebb sérüléseket szenvedett és hamar felépült, de Zoénak megrepedt a koponyája és súlyos agysérülése lett.

Forrás: Patch.com
Forrás: Patch.com

Az orvosok mesterséges kómában tartották a lányt, hogy megakadályozzák a további károsodásokat és megállítsák az agy duzzadását. Zoe egy teljes hónapot töltött a kórház intenzív osztályán, mielőtt felébredt a kómából.

Mikor Zoe felébredt, a család meglepődve tapasztalta, hogy lányuk viselkedésében és egész személyiségében szembetűnő változások álltak be. "Zoe személyisége gyökeresen megváltozott a balesete óta, figyelemhiányos lett, és olyan viselkedési zavarokat lehet tapasztalni nála, melyek korábban sosem voltak rá jellemzőek" - nyilatkozta a lány édesanya, Kelsie a Patch.com tudósítójának.

A balesetben megsérült lánynak szinte minden alapvető funkciót újra kellett tanulni, például elfelejtette, hogyan kell enni, fogat mosni, vagy a fürdőszobát használni, ráadásul még beszélni is újra meg kellett tanulnia, számolt be Kelsie a lánya állapotáról. "Mindent újra kellett tanulnunk az alapoktól, de Zoe szépen fejlődik, és ősszel elkezdheti az első évet az iskolában" - tette hozzá az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.