Lehet vízmérgezést kapni? Naponta több mint 20 liter vizet iszik egy angol nő

betegség víz mérgezés ivás függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Essexben élő Sasha Kennedy állítása szerint minden nap több mint 20 liter vizet fogyaszt el. A két gyereket nevelő nőnél még 2 éves korában alakult ki ez a szokatlan függőség, és azóta éjszaka óránként felkel, hogy igyon vagy vécére menjen.

Az essexi Southend-on-Sea-ben élő 26 éves Sasha egy lépést sem tesz sehová egy üveg víz nélkül, emiatt naponta legalább negyven alkalommal megy vécére, éjszaka sem bír folyamatosan aludni egy óránál többet, mert vagy azért ébred fel, hogy igyon, vagy mert vécére kell mennie. Sasha jócskán meghaladja a szakértők által előirányzott napi vízbevitel mennyiségét, de orvosi vizsgálatok szerint egyelőre semmiféle egészségügyi probléma nem alakult ki a vízfüggőség miatt.

Northfoto
Northfoto

A pszichogén polidipszia egy viszonylag ritka klinikai zavar. A polidipszia kifejezés jelentése: túlzott szomjúságérzés. A polidipszia fennállása esetén a lényeg nem a szervezet vízhiányos állapota, hanem valamely oknál (pl. betegség) fogva a szervezet úgy érzékeli, hogy abszolút vagy relatív folyadékhiány alakult ki.

"Állandóan úgy érzem, hogy kiszárad a szám, és akkor azonnal innom kell egy pohár vizet, olyankor csak erre tudok gondolni. Az emberek általában alig hisznek a szemüknek, mikor látják, hogy milyen rengeteg vizet képes vagyok meginni. Tisztában vagyok vele, hogy ez függőség, de nem tudok mit tenni ellene, állandóan innom kell" - nyilatkozta Sasha a Daily Mail újságírójának. "A legtöbb idő, amit folyamatos alvással töltöttem, körülbelül 1 óra 15 perc volt. Állandóan felébredek, mert vagy megszomjaztam, vagy pedig vécére kell mennem."

Sasha 2 éves volt, mikor elkezdett kialakulni furcsa szokása, egyre több és több vizet kért a szüleitől. A szülők egy idő után furcsállni kezdték lányuk viselkedését, ezért orvoshoz fordultak, de a szakértők megnyugtatták őket, hogy Sashának semmi baja. Hatéves korára az ágya mellé már egy egész kancsót készítettek be éjszakára, amit később már egy ötliteres kannával cseréltek fel.

"Elvileg bármilyen folyadék túlzott bevitelétől kialakulhat a túlhidratáltság állapota, ami szélsőséges esetekben akár veszélyes is lehet, de ez azért meglehetősen ritka" - mondta dr. Emma Derbyshire táplálkozási szakértő.

Sajtos-tejfölös lángos, kakaós palacsinta - Így hizlaljuk a balatoni strandokon az úszóguminkathttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120713-langos-gofri-palacsinta-egeszsegtelen-es-hizlalo-etelek-a-balatoni.htmlVeszélyes betegséget terjeszt a lepkeszúnyog - hazánkban is megjelenthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120713-pici-de-veszelyes-leishmaniasis-betegseget-terjeszt-a-lepkeszunyog.htmlBogi: "Ez nem egy halálos betegség, csak ijesztő"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-ewing-szarkomabol-gyogyult-fel-egy-kislany-laptopot-kapott-13.htmlSúlyosan elhízott gyerekeket vettek el szüleiktől Ausztráliábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120713-sulyosan-elhizott-gyerekeket-vettek-el-szuleiktol-ausztraliaban.htmlÚj Lady Gaga született - Fantasztikus hangja van a kislánynak!http://www.life.hu/szorakozz/20120712-uj-lady-gaga-szuletett-fantasztikus-hangja-van-a-kislanynak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.