Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy nő egy izzadásgáltó dezodortól

súlyos állapot Anglia égési sérülés izzadásgátló dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 34 éves Stacey Robinson jogi lépéseket fontolgat, miután másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy  izzadásgátló dezodor használatától.

A kelet-londoni Shoreditchben élő Stacey Robinson korábban soha nem volt érzékeny bőrű, de mikor első alkalommal kipróbált egy új típusú izzadásgátló dezodort, hirtelen erős, égető fájdalmat érzett a hónaljában. A nő azonnal lemosta a befújt területet, ennek ellenére az égető érzés nem múlt el.

Thinkstock
Thinkstock

Stacey ekkor kórházba ment, ahol a háziorvosa alaposan megvizsgálta a sérült bőrfelületet. "Az orvosom véleménye szerint valószínűleg allergiáról lehet szó. Mivel másodfokú kémiai égési sérülést szenvedtem a dezodortól, ezért felírt egy szteroidot tartalmazó krémet. A seb teljes gyógyulásáig ügyelnem kell rá, hogy ne fedjem be semmivel a sérülést" - nyilatkozta Stacey a The Sun újságírójának. "Majd' megőrültem a fájdalomtól, pedig korábban soha nem volt érzékeny a bőröm."

A mindössze 2 angol fontba kerülő sprayt gyártó céget a brit Reklám- és Hirdetésügyi Hatóság egy "félrevezető reklám" miatt idén márciusban már megbírságolta egy olyan termék reklámja miatt, amely azt állította magáról, hogy nem tartalmaz emberek által előállított kemikáliát.

"Értetlenül állunk a jelenség előtt, hogy éppen egy egészséges bőrt promotáló termék ilyen súlyos bőrsérülést tud okozni" - mondta Stacey Robinson ügyvédje, Jill Paterson. A gyártó cég szóvivője egy sajtóközleményben röviden annyit reagált, hogy minden panaszt komolyan vesznek, és az ügyet alaposan ki fogják vizsgálni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.