Tűzvész áldozata lett a botrányos életű, anorexiás ikerpár

tűzvész botrányos anorexia áldozat ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ismert egypetéjű ausztrál ikerpár, akik anorexiájuk miatt híresültek el világszerte, nemrégiben tűzvész áldozatai lettek.  

A 42 éves Clare és Rachel Wallmeyert Melbourne melletti otthonukban érte a halálos csapás, egyikük már a helyszínen, másikuk a kórházba tartva vesztette életét. A tragikus eset két szenvedéssel teli élet végére tett pontot, hiszen az ausztrál televízióban rendszeresen nyilatkozó testvérpár számos esetben mesélt az anorexiával való küzdelmükről, arról, hogy még sosem voltak szerelmesek, sosem volt állásuk, és hogy már csak idő kérdése, hogy egy nap - remélhetőleg együtt - távozzanak az élők sorából. Az ikerpárról, Claire-ről és Rachel-ről itt láthattok képeket.

AFP
AFP

Illusztráció

A vizsgálatok alapján a tűzvész véletlenül keletkezett, bár arról már korábban is lehetett híreket hallani, hogy a nővérek többször megpróbálták kioltani egymás életét, egyszer Claire gyilkosság vádjával bíróság elé is került, miután a rendőrség szeme láttára fojtogatta testvérét. Később a vádat visszavonták, ám Claire lopásért végül mégis börtönbe került, ami mögött az az indok is állt, hogy így talán kevesebb kárt tud tenni önmagában. Nővérét, Rachelt kábítószer hatása alatt történő vezetés miatt állították elő, és 21 hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki rá.

Talán hihetetlenül hangzik, de az ikerpár egykor komoly hosszútávfutóként volt ismert, ám idővel az egyre több futás, és az egyre kevesebb kalória hatására súlyuk drasztikusan lecsökkent, csontfelépítésük pedig az orvosaik szerint egy 70-100 éves ember csontjainak felelt meg.

Szüleik elmondták, hogy a lányok már tizenévesen étkezési rendellenességekkel küzdöttek, egy interjúban ők maguk számoltak be róla, hogy egy átlagos napon mindössze egy szelet görögdinnyét fogyasztanak, ami mellé diétás kólát és kávét isznak, emellett pedig rendszeresen szednek hashajtót.

Ötéves kislányok kerültek kórházba súlyos anorexiával - Egyre fiatalabb korban kezdenek fogyókúrázni a gyerekekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120806-fiatalkori-etkezesi-zavar-korai-egeszsegtelen-dietazas-a-fiatalok-kozott.htmlEgyszer a 42 kilót is elérte - Megrázó videó a modellről, aki anorexiába halt belehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120724-egyszer-a-42-kilot-is-elerte-kepek-isabelle-caro.htmlCsúnyák, mégis szépnek látják magukat - Anorexiás kamaszokhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120523-csunyak-megis-szepnek-latjak-magukat-anorexias-kamaszok.htmlLady Gaga: "Mindig kidobtam a taccsot a gimiben" - Az anorexia és bulimia nem csak a sztárok kiváltságahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120517-az-anorexia-es-bulimia-nemcsak-a-sztarok-kivaltsaga.html"Ő a legsúlyosabb anorexiás eset, akivel valaha találkoztam" - Kate 30 kilósan halt meghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111216-16-evnyi-anorexias-kuzdelem-utan-halt-meg-a-30-kilos.htmlKevesebbet nyom az anorexiás anya, mint 7 éves kislányahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111109-kevesebbet-nyom-az-anorexias-anya-mint-7-eves-kislanya.htmlVolt, amikor 40 kiló sem volt - 33 éves korára öregasszonynak néz ki az anorexiából gyógyult lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110912-tulelte-az-anorexiat-de-soha-nem-elhet-mar-teljes-eletet.htmlAz anyák miatt lesznek anorexiásak a lányok?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110418-az-anyak-miatt-lesznek-anorexiasak-a-lanyok.htmlA nő, aki fogyással mentette meg anorexiás lányáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101119-a-no-aki-fogyassal-mentette-meg-anorexias-lanyat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.