Felfaltak a patkányok egy koraszülött babát egy indiai kórházban

patkány vérmérgezés nyomozás India kórház harapás újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patkányok ettek meg egy mindössze 12 napos csecsemőt, miután egy dél-indiai kórház szülészeti osztályán őrizet nélkül hagyták a babát.

Malar és Ranjith Kumar, a csecsemő szülei alig tértek magukhoz, amikor az orvosok közölték velük, hogy újszülött kisbabájuk életét vesztette, miután arcán és fülén patkányok harapták meg, és súlyos vérmérgezést kapott.

Később a dél-indiai Chennaiban található Kasturba Gandhi Női és Gyermekkórház szülészetének dolgozói azt is beismerték, hogy a baba holttestét éjszakára őrizetlenül hagyták a kórház intenzív osztályán, ahol reggelre szinte teljesen felfalták a patkányok.

Thinkstock
Thinkstock

A kórház dolgozói azt mondták a kiérkező rendőröknek, hogy azért nem szállították át az újszülött baba holttestét a halottasházba, mert az csak felnőttek számára volt fenntartva.

"A kormány azonnali nyomozást rendelt el az ügyben, a nyomozás idejére felfüggesztjük munkájuk alól az esettel összefüggésbe hozható orvosokat" - nyilatkozta V. S. Vijay, a helyi egészségügyi miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.