Michael Jackson fia örökölte apja betegségét? Feltűnően fehéredik a bőre

bőrbetegség Michael Jackson bőrszín pigmenthiány gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pop királyaként ismert Michael Jackson életében mindig azt hangoztatta, hogy rejtélyes kifehéredését egy ritka bőrbetegség, a vitiligo okozta, és elképzelhető, hogy Jackson legidősebb fia, Prince Michael ugyanebben a bőrbetegségben szenved.

A lesifotósok által nemrégen készült fotón jól kivehető, hogy Jackson legnagyobb fia, a 15 éves Prince Michael hónalja körül egy tenyérnyi teljesen fehér folt látható, amiből arra is következtethetünk, hogy apjához hasonlóan az ő esetében is a vitiligo okozhatja a bőr kifehéredését.

Northfoto
Northfoto

A vitiligo, más néven pigmenthiány vagy foltos festékhiány örökletes betegség, a világ lakosságának körülbelül 1-2 százalékát érinti. A bőr festékhiányával járó betegség nem fertőző és jelenleg nem gyógyítható. A betegség pontos oka egyelőre ismeretlen, ezzel kapcsolatban csak feltételezések vannak. Kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt, egyes esetekben azonban semmilyen kezelési módszer nem javít a beteg állapotán.

A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. E fehér foltok bármely életkorban jelentkezhetnek, sőt előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik.

Sokan azt feltételezték, hogy Michael Jackson szándékosan fehéríttette ki a bőrét, de a popsztár ezt a hiresztelést egész életében cáfolta. Eltérő bőrszínárnyalatuk miatt sokan azt is kétkedve fogadták, hogy Prince Michael valóban Michael Jackson fia, de a Globe című amerikai bulvárlap újságírói szerint a 13 éves fiú pigmentfoltjáról készült fotó minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy Michael Jackson volt a fiú vér szerinti apja.

Édesanyja okozta Michael Jackson halálát?http://www.life.hu/anyaskodj/20120807-michael-jackson-eloadomuvesz-halalaert-katherine-jacksont-tartja-felelosnek-conrad-murray.htmlBörtönbe megy Michael Jackson orvosahttp://www.life.hu/legykepben/20111130-negy-ev-bortont-kapott-dr-conrad-murray-michael-jackson-orvosa.htmlÍme Michael Jackson igazi arca! - Sosem látott képeken a lakás, ami mindent elárul a popsztárrólhttp://www.life.hu/hazitunder/20111124-ime-michael-jackson-igazi-arca-sosem-latott-fotokon-a.htmlAz esküdtszék elé kerültek Michael Jackson boncolásának fotói (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111012-az-eskudtszek-ele-kerultek-michael-jackson-boncolasanak-fotoi-es-orvosa.html6 különböző gyógyszer nyomait találták meg az elhunyt Michael Jackson gyomrábanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111007-6-kulonbozo-gyogyszer-nyomait-talaltak-meg-az-elhunyt-michael-jackson.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.