Új találmány: egy rizsszem méretű eszköz, amitől hónapokig csokibarna leszel

találmány bőr bőrrák barnítás egészégügy UV sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodálatos, két hónapon át tartó barnaság két napon belül, méghozzá a bőrrák kockázata nélkül - ezt ígéri egy új ausztrál találmány, amely hamarosan forgalomba kerülhet.

A Clinuvel nevű gyártócég orvosi célra állította elő a rizsszem méretű, csípő fölé ültetendő eszközt, nem pedig esztétikai barnulás céljából. Az apró implantátum titka, hogy az UV-sugárzás hatására termelődő hormon mesterséges változatát bocsátja ki.

Forrás: Clinuvel Pharmaceuticals
Forrás: Clinuvel Pharmaceuticals

A "trükk" révén a test úgy reagál, mint napozás során, tehát a bőr enyhén megvastagszik és sötétül a tónusa. A találmány amellett, hogy csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát, segít a napfény okozta allergiás tünetek visszaszorításában.

"Célunk, hogy jó néhány napfénnyel kapcsolatos betegséget kezelhessünk vele" - mondta dr. Hank Agersborg, a vállalat szakértője. A Scenesse-ként említett eszköz a tesztelés utolsó fázisánál tart, így két éven belül elérhetővé válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.