Belehalt az utolsó ugrásba egy sportoló - 4 hónapos terhes volt

Bázisugrás ugrás sportoló baleset terhes meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A normális életet unalmasnak tartotta az a svéd bázisugró, aki terhessége miatt éppen felfüggesztette volna különös szenvedélyét, a sors azonban mást tartogatott a számára.

Wioletta Roslan négyhónapos terhes volt, amikor úgy döntött, felhagy az ejtőernyőzéssel. 19 évesen ugrott először, azóta pedig rendszeresen vetette le magát különféle hidakról, épületekről, sziklákról. A 37 éves anya azt tervezte, még egyszer utoljára ugrik egyet párjával a svájci Lauterbrunnen-völgyben, a búcsú azonban tragikus véget ért - írta meg az [origo].

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Sajnálatos módon Roslan ejtőernyője nem nyílt ki az ugrás folyamán. Egy ideig küzdött vele, de aztán feladta és széttárt karral zuhant a mélybe. A barátja tehetetlenül nézte végig, ahogyan gyermeke anyja háromszáz méter magasból a mélybe zuhan.

"Olyankor érzem, hogy élek. A normális életet unalmasnak tartom" - nyilatkozta a fiatal nő egy 2008-as tévériportban. "Folyton arra kértem, hogy hagyja abba az ugrást, de ő tovább csinálta" - mesélte Roslan gyászoló édesanyja, aki most lett volna nagymama. "Igazi kalandor volt a lányom, állandóan utazott Franciaországtól Új-Zélandig, Thaiföldtől Amerikáig. Gyakran engem is magával vitt. Tele volt élettel."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.