Teljesen eltorzult egy kínai férfi arca a daganatoktól

operáció légzés betegség hemangióma műtét daganat látás arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kínában élő, 33 éves Wu Qiang arcán egy apró dudorral született, de hét évvel ezelőtt a daganat burjánzani kezdett, és rövid időn belül már az egész arcát tumorok fedték be, amitől alig látott és komoly légzési nehézségei lettek.

2005-től kezdve Wu Qiang arcán a később hemangóniaként diagnosztizált jóindulatú érdaganat néhány év alatt olyan súlyos mértékben elburjánzott, hogy a férfi egész arcát vörös daganat borította. A tumorok még a férfi szemére is ránőttek - képeket itt láthatsz a férfiról -, így gyakorlatilag semmit sem látott, és egy idő után már levegőt sem kapott rendesen.

A hemangióma (jóindulatú érdaganat) kis kitágult erek (kapillárisok) rendetlen, sűrű összetömörülése a bőrön vagy a belső szervekben. A klasszikus hemangióma jól látható piros folt a bőrön, amely lehet a bőr legfelső rétegében, mélyen a bőrben, illetve a kettő keveréke. A betegség általában már a születéskor jelen van, habár a hemangiómák pár hónappal a születés után is megjelenhetnek.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Wu Qiang rémisztő kinézete miatt alig hagyta el a lakását, és emiatt munkát sem tudott vállalni, de közadakozásból és jótékonysági felhívásokból elegendő pénz gyűlt össze, hogy műtéti úton eltávolítsák arcáról az óriási daganatokat.

"Az operáció sikeresnek bizonyult, a páciens most már halványan képes érzékelni a fényt, a továbbiakban is mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük az életét és javítsunk az életminőségén" - mondta dr. Zhou Fei, a műtétet végző sebész. "Remélem, ha felépülök, képes leszek támogatni a családomat, és másoknak is segíthetek. Nagyon hálás vagyok a felajánlásokért" - tette hozzá a műtét után lábadozó Wu Qiang.

Láttad már? Benne vagyunk a tv-ben!

Gonosz arcot vág és furán krákog - Ördögnek hiszi gyermekét egy kolumbiai nőhttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20121114-ordogfioka-szuletett-az-edesanya-szerint-kolumbiaban.htmlEgy égő cigarettacsikk miatt vesztette el az arcát - Most magyarázatot szeretne a kamasz lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120618-egy-ego-cigarettacsikk-miatt-vesztette-el-az-arcat-most.htmlLecsúszott a 34 éves férfi fél arca - Brutális videó (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-lecsuszott-a-ketgyermekes-csaladapa-arca-plasztikai-mutetektol-varja-hogy.htmlArcvakság - Emberek, akik súlyos esetben önmagukat sem ismerik felhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-arcvaksag-emberek-akik-nem-ismerik-fel-ismeroseik-csaladtagjaik-arcat.htmlDöbbentes videó egy 53 éves férfiról, aki tigrisfejet operáltatott az arca helyérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120717-a-vadmacska-aki-irodaban-dolgozik-dobbentes-video-egy-53.htmlVideó egy 33 éves lányról, aki gyönyörű volt, de autóbaleset miatt szétégett az arcahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-video-egy-33-eves-lanyrol-aki-gyonyoru-volt-de-autobaleset.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.