Anyjuk szeme láttára válnak felnőtt fiai újra gyerekké

testvér Benjamin Button különös élete fejlődési rendellenesség genetikai betegség gyerek férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintha a Benjamin Button különös élete című film válna valóra egy angliai családban. A Brad Pitt által alakított népszerű filmhős aggastyánként születik, és időskorára fiatalodik vissza csecsemővé.

Az angliai Hullban élő Clark család két fia, a 42 éves Michael és a 39 éves Matthew is hasonló fordított fejlődésen megy keresztül, ők ugyanis jelenleg egy tízéves gyermek intelligenciájával rendelkeznek, de hamarosan csecsemőként élnek majd, pelenkázni, etetni kell őket.

www.channel4.com
www.channel4.com

Matthew és Michael visszafejlődését egy újszülötteknél ritkán előforduló, gyógyíthatatlan genetikai betegség, az úgynevezett leukodisztrófia okozza, amely agyuk fehérállományának sorvadásával jár. Ha felnőttkorban támad a betegség, a korábban életerős, értelmes, átlagos életet élő férfiakból és nőkből évek alatt kezelhetetlen gyerekeket, végül magatehetetlen bábokat csinál, és minden bizonnyal ez vár a Clark testvérpárra is.

Az idősebb testvér, Michael két évvel ezelőtt még a királyi légierő kimagasló képességű tisztje volt, az élete a repülés és a honvédelem körül forgott. Aztán egy nap nem tudott többé felszállni, így leszerelték a hadseregből. Michael öccse, Matthew nem sokkal később hasonló tüneteket kezdett produkálni. Mindkét fiú elindult a visszafejlődés útján, egyre gyerekesebben kezdtek viselkedni. Mára Matthew is egy 8-10 éves gyerek értelmi szintjén áll, pedig korábban vezető beosztásban dolgozott egy nagyáruházban és van egy 19 éves nagylánya. A fiúk mind értelmileg, mind érzelmileg gyerekké váltak, így most már életük végéig idős szüleik állandó segítségére szorulnak.

"Elképesztő, hogy Michael és Matthew két karrierrel, családdal, biztos anyagi háttérrel rendelkező felnőtt férfiból egyik napról a másikra kisgyerekekké változott" - nyilatkozta a fiúk édesanyja, Christine a Daily Mail újságírójának. "Matthew valamelyik nap elment vásárolni, és egy vasútmodellel meg egy játékfigurával jött haza. Michael már járni sem tud, mert a betegség a gerincét is megtámadta. Hamarosan pelenkáznom és etetnem kell őket, mint negyven éve, amikor megszülettek" - mondta a fiúk rég nyugdíjas korú édesanyja.

Európai átok - ettől a betegségtől szenvedünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121128-europai-atok-ettol-a-betegsegtol-szenved-mindenki-a-kontinensen.htmlSenki nem tudja, miért lázas 10 éve a magyar íróhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121128-tiz-eve-lazasan-el-trux-bela-a-templomos-lovat-cimu.html"Mosoly-átültetésen" esett át a lebénult arcú lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121128-mutet-utan-ujra-mosolyog-az-autobalesetben-teljesen-lebenult-arcu-lany.htmlMegrázó videó: így látja alkoholista szüleit a gyerekhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121128-alkoholista-szulok-gyermekeik-szemszogebol-video.htmlFeleslegesen megcsonkított nőkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121127-450-egeszseges-no-mellet-tavolitotta-el-feleslegesen-egy-brit-orvos.htmlA kétéves kis Charlie kísérte oltárhoz a szüleit - Halálos betegenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121126-a-halalos-beteg-keteves-fiu-vitte-az-oltarhoz-szulei-hazassagi.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.