A legnagyobb Középfölde-rajongók számára igencsak emlékezetes marad a Hobbit című film új-zélandi premierje. A film közben és utána ugyanis hányinger, rosszullét és migrén kerítette hatalmába a nézőket.

Nem a történet, vagy a jelenetek okoztak rosszullétet a premiervetítésen, hanem a 3D hatás. A filmet ugyanis nem a korábbi technikával, vagyis a 24 képkocka/másodperces sebességgel vették fel, és ez komolyan megterhelte a nézők szervezetét.

A 48 képkocka/másodperces technikával készült alkotás ugyanis olyan élethűre sikeredett, hogy a mozizók együtt repültek, illetve zuhantak a főszereplőkkel. Ezt azonban sokan nem bírták. A rajongók elmondták, hogy a szemük nem bírta feldolgozni a látványt, alig láttak, többen pedig napokig tartó migrénről is beszámoltak a vetítés után. Mások szerint pedig a közelképeknél vibrált annyira a kép, hogy attól lett hányingerük.

A probléma kissé aggasztja a RealD stúdiót is. A filmen dolgozó 3D-s cég azonban egyelőre pozitívan nyilatkozik, állításuk szerint az új technikának köszönhetően a mozgás sokkal természetesebb lett, mint a korábbi filmek esetében.

A mammográfia nem okoz mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121204-altalanos-tevhit-a-mammografia-nem-okoz-mellrakot-a-hiedelmekkel-szemben.html Nagy Sándor: "Nem akartam csak túllenni az életen"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121204-nagy-sandor-szinmuvesz-tanulsagokkal-tert-haza-az-el-camino-zarandokutrol.html 14 éven aluli kislányok százai állnak sorba szebb hüvelyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121203-tobb-szaz-14-even-aluli-lany-vegeztet-huvelyplasztikat-nagybritanniaban.html Eltorzult fejjel került kórházba a magyar sztár - ijesztő fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/20121204-korhazba-kerult-talmacsi-gabor-sztarsportolo.html Ilyen egy borzalmasan félresikerült fenékimplantátumhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121130-borzalmasan-felresikerult-a-fenekimplantatuma-egy-nonek-videon-lathato-hogy-megforditja.html Meghalt egy kisfiú, miközben anyja netezetthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121130-meghalt-egy-gyermek-mikozben-az-anyja-az-okostelefonjan-netezett-.html