Holtan találták a terhes Katalin hercegnőről pletykáló nővért

halál terhesség Katalin hercegnő ápolónő kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták annak az ápolónőnek a holttestét, aki néhány napja különböző információkat juttatott el a kórházban kezelt, első gyermekét váró Katalin hercegnőről két ausztrál rádiósnak. A The Sun bulvárlap szerint valószínűleg öngyilkos lett.

Katalin hercegnőt négy napig heveny terhességi tünetekkel kezelték egy londoni kórházban - a tünetegyüttesről bővebben itt olvashatsz. A kezelését egy kellemetlen incidens zavarta meg. Egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás két munkatársa felhívta a VII. Eduárd kórházat, a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, és bennfentes orvosi információkat szerzett Katalin hercegnő állapotáról a kórház átejtett személyzetétől. A BBC értesülései szerint holtan találták azt az ápolónőt, aki kifecsegett néhány titkot Katalin hercegnőről - írja az Origo. Valószínűleg öngyilkos lett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A fent említett biztonsági malőr körülményeinek tisztázására azonnali vizsgálat indult. Különösen kirívó, hogy a kórházi személyzet tagjainak, akik készséggel elhitték, hogy a királynővel és fiával beszélnek, nem tűnt fel a hívók erőteljes - a hívás visszajátszásán jól hallható - ausztrál akcentusa. A magát a brit uralkodónak kiadó ausztrál műsorvezetőnő még egy súlyos hibát is elkövetett: azt kérte, hogy kapcsolják őt unokájához, Katalinhoz, jóllehet II. Erzsébet királynő nem a hercegnőnek, hanem Vilmos hercegnek a nagymamája.

Forrás: Origo / MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.