Ártalmatlannak tűnik, de mégsem az: a brit Szent Máté Római Katolikus Középiskola vezető tanára levélben figyelmeztette az iskola diákjait és szüleiket a mágneses nyelvpiercing viselésének veszélyeire.

A mágneses piercing lényege, hogy a nyelv átlyukasztása nélkül is viselhető. Véletlenül lenyelve azonban a mágnesek egymáshoz tapadhatnak és a bélrendszerbe kerülve elzáródást és perforációt okozhatnak. Míg a mágneses arcpiercingeket akár online is megvásárolhatják a fiatalok, a nyelvpiercingeket általában egy mágneses fülbevalóból és egy kis fémgolyóból házilag állítják elő. Ha valaki véletlenül lenyelt egyet ezek közül a kis golyók közül, azonnal orvosi segítséget kell kérni.

Forrás: Thinkstock

A nottinghami Queen's Medical Centre orvosai, dr. Anil Thomas George és dr. Sandeep Motiwale nyílt levelet írtak a Lancetnek, amelyben arra kérték az orvosokat országszerte, hogy figyelmeztessék pácienseiket az esetleges veszélyekre. Nagy-Britanniában ugyanis az utóbbi időben két életmentő műtétet is végeztek a lenyelt mágnesek eltávolításának érdekében.

"A szülőknek tudniuk kell az esetleges kockázatokról: a mágneses piercingek ugyanis könnyen bélperforációt vagy sipolyképződést okozhatnak" - olvasható a levélben. "A mágneses idegen anyagok véletlen lenyelése, ami korábban kuriózumnak számított, manapság egyre gyakrabban fordul elő a mágneses játékok és ékszerek egyre szélesebb körű elterjedése miatt. Egy magányos mágnesdarab simán áthaladhat a bélrendszeren. Több mágnessel vagy egy mágneshez tapadt kis ékszerrel azonban már meggyűlhet a baja a szervezetünknek, ez pedig sipolyképződéshez és a bélfal átfúródásához vezethet."

Emlőtályogot okozhat a dohányzás és a mellbimbó piercinghttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/noi-egeszseg/20100818-emlotalyogot-okozhat-a-dohanyzas-es-a-mellbimbopiercing.html Öko ajándékötlet: papírékszert a karácsonyfa alá!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20121217-adventi-szepsegtipp-december-23-oko-ajandekotlet-papirekszert-a-karacsonyfa-ala.html Divatbotrányok: Sokkoló testékszerek (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121213-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-testekszerek.html Ezt kérjük karácsonyra! A legszebb ékszerekhttp://www.life.hu/legytrendi/20121126-ekszerek-karacsonyra.html A legszebb ékszerek ajándékba 1000-35 000 forintighttp://www.life.hu/legytrendi/20111012-kulonleges-ekszert-ajandekba-100035-000-forint-kozott.html A legtrendibb partiékszerekhttp://www.life.hu/legytrendi/20121119-a-legtrendibb-legcsillogobb-partiekszerek-gyuruk-lancok.html Vállfából tároló: végre rend lesz az ékszereid közötthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121114-vallfa-akaszto-tarolo-az-ekszereknek.html Ő aztán nem szégyenlős! Meztelenül, méregdrága ékszerekben pózol a 26 éves énekesnőhttp://www.life.hu/szorakozz/20120910-lana-del-rey-enekesno-meztelenul-pozol-a-gq-magazinban.html