Ma már nem szégyen az óriási popsi

kövér a nap cikke popsi homokóra szépségideál fenék túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szó szerint szélesebb, mint amilyen magas: a 190 kilós Mikel Ruffinelli 244 centis fenékkörmérete egészen egyedülálló. A négygyermekes családanya cseppet sem szégyelli alakját, és diétázni sem hajlandó - annak ellenére, hogy a legtöbb helyen csak oldalazva tud közlekedni.

Az igazi homokóra alak

Több mint két méter széles ágyon alszik, nehézkesen jár, teherautót vezet - egy személyautóba ugyanis nem fér be -, buszon vagy vonaton pedig két jegyet kell vennie magának, ha le is szeretne ülni. A házukat át kellett alakítani, hogy egyenesen tudjon közlekedni, de a zuhanyzóba így is csak nehezen jut be, a legtöbb hotelben pedig egyszerűen oldalaznia kell - és ezzel még nem ért véget a kihívások listája, melyeket Mikel széles csípője jelent. Mindezek ellenére a rosszindulatú megjegyzések vagy a közfigyelem sem zavarja, nyugodtan sétál férjével, vagy táncol a gyermekeivel, és esze ágában sincs diétázni: Mikel jól érzi magát úgy, ahogy van.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Minden gyerekkel szélesebb lett a csípője

A hatvankilós, atletikus alkatú tinédzserről senki nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen hihetetlen méreteket ölt - bár a családban mindenkinek széles a csípője, ha nem is ennyire. Mikel végül gyermekei szülése után kezdett terebélyesedni: az első baba után már 100 kilót nyomott, a negyedik után pedig elérte mostani, 190 kilós súlyát és hatalmas csípőjét. Eltekintve néhány korábbi sikertelen diétától, az asszonynak esze ágában sincs lefogyni: 3000 kalóriát fogyaszt naponta, alkatából pedig inkább pénzt kovácsolt: ducimodellként szépen keres, és egyre többen ismerik az arcát Amerikában. Férje az egyik legnagyobb rajongója: bár már tíz éve házasok, a férfi minden nap elmondja, milyen gyönyörűnek és szexinek látja őt. A rosszindulatú megjegyzésekre pedig Mikel így reagál: "Inkább vagyok boldog ilyen méretekkel, mint boldogtalan vékonyan". Önbizalmával másokat is szeretne inspirálni: ha ezzel a csípővel képes elfogadni magát, akkor másoknak is sikerülhet.

Celebfenekek: ma már nem szégyen a kerek popsi

Nemcsak az átlagemberek közt találunk kiemelkedő fenékméretet: a hírességek közül egyre többen vállalják büszkén gömbölyded idomaikat. Jennifer Lopez volt az egyik első, aki szégyenkezés helyett büszkén vállalta széles csípőjét, nagy fenekét, s még divatot is teremtett.

Beyoncé sem tartozik a szégyellős hírességek közé: a legtöbb esetben mosolyogva teszi közszemlére méretes popsiját. Így van ezzel a valóságshow-sztár, Kim Kardashian is, aki szintén nem szégyelli telt homokóra alakját - ritkán jelenik meg úgy, hogy ne hangsúlyozná. A vörös színésznő, Christina Hendricks - akinek a melleit minden nő irigyli - annak ellenére számít az egyik legszexisebb nőnek, hogy hagyományos, telt idomokkal bír.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a többi nagyfenekű celebért!

Kis fenéktörténelem: avagy a középkori popsinövelők

A férfiak ugyanis nemcsak a lányregényekben szeretik, ha van mit fogni egy nőn. Bár ezt mai, vékonyságmániás korunkban nehéz elképzelni, az ókori festmények és szobrok bizonyítják, hogy régebben a telt, párnás, egyenesen túlsúlyos nőkért rajongtak a férfiak - Mikel teljesen beleolvadt volna környezetébe. Nem volt ez másképp a középkorban sem, hiszen egy ötvenkilós nő nehezen maradt volna életben, vagy hozott volna világra öt-tíz gyermeket az akkori körülmények között. A teltkarcsú alak és az egészség sokáig együtt járt, a homokóra alakról és a hatalmas szoknyáról pedig az abroncsos krinolin gondoskodott. A másik alakformáló trükk a lószőrpárna, azaz a turnűr volt, mely az 1800-as években a szoknya alá erősítve igen méretes, kiemelkedő hátsót varázsolt a legvékonyabb nőnek is. A 20. század elejére aztán ezek a tömések eltűntek, és divatba jött a filigrán nőalak, ami rendszeresen váltakozott a töltött galamb típussal - Marilyn Monroe formáinak uralmát a hatvanas években a csontsovány Twiggy kultusza váltotta fel. Az elmúlt húsz évben ismét a "minél vékonyabb, annál jobb"-elv uralkodott, de lassacskán újra teret hódítottak a teltebb nők.

Afrika: ahol a hatalmas fenék a férfiak álma

Mint ahogy korábban írtunk róla, Afrikában létezik egy ország, ahol minél hájasabb egy nő, annál kívánatosabb. Míg mifelénk a jelenlegi nőideálnak megfelelő lányok karcsúak, addig Mauritániában iszonyú kövérek. Az ottani férfiak számára a szépség egyenlő a hájhurkákkal, így a 100 kiló alatti hajadonok nem is reménykedhetnek a kérőkben. A lányok pedig tényleg mindent meg(t)esznek értük. A mauritániai nők hízásért folytatott keserves harcáról itt olvashatsz bővebben.

Fenéknövelő injekció

Afrikában egyébként sem él a karcsúság kultusza, ami érthető is, hiszen ott a soványság valószínűleg a szegénység fogalmával erősen összekötődik. Éppen ezért nem meglepő, hogy Afrikában már fenéknövelő krémet vagy injekciót is be lehet szerezni - igaz, teljesen illegálisan. Arrafelé igencsak megirigyelnék a Mikel-féle idomokat, így aki nem a hízásra, az a két dollárért kapható ampullákra szavaz. A szert az izomba kell injekciózni, a krémet pedig belemasszírozni: mindkettő azt ígéri, hogy hatalmasra növeli a női feneket. Abidján városában már virágzik a szer kereskedelme, annak ellenére, hogy az engedély és az összetevők listája is hiányzik: csak egy hatalmas B12-vitamin felirat, illetve a nagy fenék, nagy mell szavak találhatók a több mint gyanús készítmény dobozán.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.