A népszerű ital okozta a fiatal nő halálát

halál kóla hízás szénsavas üdítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mértéktelen kólafogyasztás is hozzájárult egy napi 10 liter kólát fogyasztó új-zélandi nő halálához az ügyet vizsgáló igazságügyi orvosszakértő szerint.

Kövesd a Life.hu-t a Facebook-on is!




Thinkstock
Thinkstock

Tíz liter kóla több mint egy kilogramm cukor és 970 milligramm koffein bevitelét jelenti - idézte a szakembert a BBC. Hozzátartozói szerint a nyolcgyermekes asszony kólafüggővé vált, és elvonási tünetek jelentkeztek nála - például remegett, ideges és ingerlékeny lett, dührohamokat kapott -, ha nem jutott hozzá az italhoz. Amikor ébren volt, állandóan kólát ivott, s a cukrozott ital okozta szuvasodás miatt már el kellett távolítani az összes fogát. Az italgyártó cég szerint nem bizonyítható, hogy a kólafogyasztás hozzájárult volna a beteg halálához. Az igazságügyi orvosszakértő sem hibáztatta a gyártót vásárlója felelőtlen fogyasztási szokásaiért, ugyanakkor felszólította az italgyártókat, hogy feltűnőbben figyelmeztessenek termékeiken a túl sok cukor és koffein fogyasztásának kockázataira.

A kóla miatt vesztette el fogsorát a 25 éves srác




A szakértő szerint a nőnek és családjának is komolyabban kellett volna vennie az olyan figyelmeztető jeleket, mint az, hogy már évekkel a halála előtt kihullott az összes foga valószínűsítetten a túlzott kólafogyasztás miatt, vagy hogy gyermekei közül némelyik fogzománc nélkül született. A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy a nőnek megnagyobbodott a mája, ami a túlzott cukorbevitel és a vér alacsony káliumtartalma okozta zsírlerakódásra vezethető vissza. Natasha Harris nem fogyasztott alkoholt.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.