rendező Új-Zéland támadás cápatámadás Adam Strange cápák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A díjnyertes tévé- és filmrendezőt, Adam Strange-t egy cápa támadta meg szerdán Új-Zéland partjainál. A férfi nem élte túl a támadást.

A 46 éves rendező egy népszerű új-zélandi strandon úszott, és körülbelül 200 méterre volt a parttól, amikor a hatalmas állat rátámadt. A hatóságok puskát ragadtak, és motorcsónakkal indultak Strange megmentésére. A nagy fehércápának több társa is akadt közben, amikre körülbelül 20 lövést leadtak a mentők, de már késő volt. Adam Strange addigra halott volt.

Forrás: adamstrange.tv
Forrás: adamstrange.tv

Az összecsapásnak egy cápa is az áldozata lett, aminek testét később a víz a partra vetette. Adam Strange maradványait is sikerült megtalálni a támadás után. Az új-zélandi partoknál sok nagy fehércápa él, de szerencsére ilyen támadásokra csak ritkán kerül sor.
Adam Strange sok híres reklámfilmet rendezett, és egyik rövidfilmjéért díjat is nyert a berlini filmfesztiválon 2009-ben. Egy feleséget és egy kisgyereket hagyott maga után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.