Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszol

bőr arccsipkedés arcterápia bőröregedés Life.hu szakértő Dr. Kaszab Csilla szakértő bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csípésekről egész biztosan a kellemetlen szúnyog- és darázscsípések jutnak az eszünkbe. A legújabb őrület azonban az arccsipkedés, amely állítólag csodákra képes. Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos, a Life.hu szakértője azonban eloszlatja az ezzel a trükkel kapcsolatos tévhiteket.

"Tisztelt Kaszab Csilla!

Pár napja olvastam, hogy ha csipkedem a bőrömet, azzal megfiatalíthatom. Az újság odáig is elment, hogy tartós csipkelődéssel a plasztikai műtét is elkerülhető.
Miért is jó ez az arcterápia? Mi történik közben a bőrömmel? Hogyan végezhető egy ilyen arcmasszázs? Melyik napszakban indokolt?

Köszönöm,
Mária"

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Mária!

A bőr öregedése genetikailag kódolt folyamat. Egyénenként változó, hogy kinek milyen ütemben öregszik a bőre. A folyamat nagyban függ az öröklöttségi hajlamtól illetve hogy ki milyen életvitelt folytat.

Az évek múlásával a bőrünk rugalmasságáért felelős kötőszöveti elasztikus és kollagénrostok szétesnek és egyre lassabban regenerálódnak, mert kisebb lesz a bőr víz- és hialuronsav-tartalma. A felső hámréteg elvékonyodik, szárazabbá válik. Az UV-sugárzás folyamatosan károsítja a kötőszöveti rostokat, ezzel előidézi és felgyorsítja a ráncképződést. Életmódunkkal tovább ronthatjuk a folyamatot, például dohányzással, alkoholfogyasztással, szoláriumozással.

A ráncok kialakulását elsősorban a helyes életmóddal, a napozás és a szoláriumozás elkerülésével előzhetjük meg. A felső hámréteg folyamatos hidratálásával jelentősen késleltethetjük a finom ráncok kialakulását. Az arctorna viszont az izomra hat, nem a bőr kötöszövetes rostjaira.

Kitartó munkával, rendszeresen végezve a genetika határain belül valószínűleg javítja az arcbőr állapotát. A gyakorlatok során bizonyosan növekszik az izmok vérellátottsága és oxigenizációja, rendszeres használatával fiatalosabb maradhat a tekintet. A kérdésben feltett arcbőrcsipkedés is hat a vérkeringésre, de az, hogy a plasztikai műtétek eredményeivel felvenné a versenyt, az erősen megkérdőjelezhető. A kollegénrostok erősítésére, mely a fő cél a ráncok kialakulása ellen, érdemes egyéb, orvosi beavatkozást végeztetni a hatásos eredmény elérése céljából.

Mezoterápia során speciális vitaminkomplexumot és hialuronsavat juttatunk be a bőr megfelelő rétegébe műtéti beavatkozás nélkül. A kezeléssel hathatósan lehet a bőr kötőszövetes sejtjeit regenerálni, így a ráncok kialakulását lassítjuk ill. a már meglévő ráncokat finomítjuk. A vitaminok és a hialuronsav a bőr rugalmasságát és tömörségét növeli. Dermarolleres kezeléssel számos mikrosérülést ejtünk a bőrön, mely saját regenerációt indít be, ezáltal építi ki az új kollagénrostokat, finomítja az apró ráncokat, csökkenti a pórusok méretét.

Üdvözlettel,
Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Gyermekkori maszturbálás szakértői szemmelhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130217-majsai-laszlo-a-lifehu-szakertoje-pszichopedagogus-nevelesi-tanacsado-terapeuta-valaszol.htmlRúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.htmlValóban agresszívebbek a mai gyerekek? - Meglepő válaszok a szakértőktőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110913-valoban-agresszivebbek-a-mai-gyerekek-meglepo-valaszok-a-szakertoktol.htmlÍgy lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.htmlMi kell a tökéletes sminkhez?http://www.life.hu/szepulj/20130310-pinter-andrea-smink-es-maszkmester-szakertoi-tanacsai-tavaszi-sminktrendek.htmlKínos és ciki? Nem kell tovább piros fejjel járnodhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130307-rozaceas-bor-borpir-piros-arc-pattanasok-dr-kaszab-csilla-szakerto.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.