Sharon Wooley orvoshoz vitte ötéves kisfiát, Charlie-t, miután észrevette, hogy látványosan fel van puffadva a hasa. Az orvos szerint a fiúnak csak szorulása volt, és 5 hónap alatt 11 alkalommal vizsgálta meg a fiút, mégsem vette észre, hogy egy kosárlabda méretű rákos daganat volt a hasában.

Az orvos a tévesen diagnosztizált székrekedés ellen egyre több hashajtót írt fel a beteg kisfiúnak, mivel Charlie tünetei idővel egyre rosszabbodtak. Öt hónappal az első kórházi látogatást követően Charlie hasa olyan hatalmasra dagadt, mintha kilenchónapos terhes lett volna, így végül a tizenegyedik orvosi vizit alkalmával végre alaposabban megvizsgálták, és kiderült, hogy óriási méretű tumor fejlődött ki a fiú gyomrában. A daganat olyan nagy volt, hogy a CT felvételen teljesen eltakarta a fiú tüdejét és máját. A késői diagnózis következtében Charlie túlélési esélyei 40 százalékra csökkentek, pedig ha már első alkalommal észrevették volna a tumort, valószínűleg szövődmények nélkül lehetett volna gyógyítani a rákos megbetegedést.

"Ha a blackpooli kórház orvosa hajlandó lett volna rendesen megvizsgálni a kisfiam, és nem küldött volna el 11 alkalommal azzal a nevetséges magyarázattal, hogy csak szorulása van, és nincs miért aggódni, akkor Charlie túlélési esélye ma jóval magasabb lenne. Én éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért újra és újra visszamentem az orvoshoz, aki nem csinált mást, mint újabb és újabb hashajtókat írt fel" - mondta felháborodva az édesanya.

Forrás: Northfoto

Charlie betegsége tavaly januárban kezdődött, eleinte folyamatos hasfájásra panaszkodott, és alig volt étvágya, nagyon keveset evett. Charlie-nál hároméves korában Asperger-szindrómát diagnosztizáltak, ami az autizmus egyik fajtája, és az autista gyerekekre egyébként is jellemző a hasfájás és a székrekedés, ezért az orvosok biztosra vették, hogy elég, ha hashajtót írnak fel.

Idővel Charlie fogyni kezdett, hasa viszont egyre nagyobbra puffadt, az ötödik hónapra már úgy nézett ki, mint egy kilenchónapos terhes. Mikor a tizenegyedik kórházi látogatáskor is haza akarták küldeni a kisfiút, Sharonnál elszakadt a cérna. "Ott ültem a kórházi folyosón, karomban a teljesen legyengült, haldokló kisfiammal, és elkezdtem üvöltözni a nővérekkel és az orvosokkal, hogy nem megyek addig sehová, amíg alaposan ki nem vizsgálják Charlie-t, és meg nem állapítják, hogy mi a baja" - emlékezett vissza Sharon Wooley.

Az orvosok végül CT felvételeket készítettek a fiú hasáról, amiből azonnal kiderült, hogy óriási, kosárlabda méretű rákos daganat fejlődött ki Charlie gyomrában, ez okozta a rosszulléteket és az étvágytalanságot. Egy első vagy második stádiumban lévő tumor esetében a túlélési esély 80-95 százalékos, azonban Charlie az 5 hónapig tartó késlekedés miatt már a negyedik stádiumban volt, ahol jóval alacsonyabb, mindössze 40 százalékos a túlélési esély.

Charlie-t először Manchesterbe, onnan pedig Amerikába utaztatták, ahol jelenleg kemoterápiás kezelést kap, és hamarosan kioperálják a gyomrából az óriási tumort. A blackpooli kórház munkatársai sajnálkozásukat fejezték ki az esettel kapcsolatban, és nagyon bíznak benne, hogy Charlie hamarosan meggyógyul.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressz tesztjét!
"Nem szörny vagyok, hanem csak beteg!" - 7 óriási tumor fejlődött ki egy kínai asszony arcánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120613-7-oriasi-tumor-fejlodott-ki-egy-kinai-asszony-arcan.html Vérmérgezés és tumorok - ide vezethet havi 180 ezer forint ajakfeltöltéshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120517-vermergezes-es-tumorok-ide-vezethet-havi-180-ezer-forint.html Az orvosok soha nem láttak még ilyet: hatalmas tumor nőtt az ikerlányok szívébenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111115-hatalmas-tumor-nott-az-ikerpar-sziveben.html Lábak nélkül is inspirál a szupernőhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130313-aimee-mullins-modell-es-sportolo-mulabakkal-el-szarkapocscsont-nelkul-szuletett.html Szexi vagy sem, jobban jársz a szakállas férfival!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130306-a-szakall-jotekony-hatasai-vedelem-a-napsugarak-ellen-oregedes-lassitasa.html