Kemény, kerek és nagyon egészséges. Ez a dió. A csonthéjas termés véd a ráktól, a szívbetegségtől, és ha hetente kétszer eszed, a negyedére csökkentheted a 2-es típusú diabétesz kockázatát is.

Csudijó dió. Kiderült, hogy azok a nők, akik hetente kétszer körülbelül 30 grammnyi diót esznek, kisebb eséllyel lesznek hajlamosak a 2-es típusú cukorbetegségre. A dió, a mandula és a mogyoró zsírsavakban gazdagok, amelyekről bebizonyították, hogy csökkentik a gyulladást a szervezetben, védenek a rák, a szívbetegség és a köszvény ellen.

Forrás: Thinkstock

A mostani tanulmány ismét rávilágított a diófélék anti-diabetikus hatására - írja a Daily Mail. Bár a kutatást nőkön végezték el, valószínű, hogy a férfiakra is jótékony hatással van a diófélék rágcsálása. Így a szakemberek most arra biztatnak mindenkit, hogy fogyasszon belőlük többet.

Kiadós tavaszi bőrhibamustrahttp://www.life.hu/szepulj/20130403-dr-kaszab-csilla-a-lifehu-szakertoje-atveszi-a-legjellemzobb-borhibakat.html Ájurvéda: gyógyulás gyógyszerek nélkülhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130402-ajurveda-gyogyulas-gyogyszerek-nelkul-az-ajurveda-tudomanyaval-a-gyomber-a.html A legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethethttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130403-szex-szerelem-parkapcsolat-a-legnagyobb-hiba-amit-egy-no.html Vanessa Hudgens bevadulhttp://www.life.hu/szorakozz/20130402-lifenight-vanessa-hudgens-a-disney-egykori-sztarja-vadul-tancol-legujabb.html Gitárral takargatja magát a divatbloggerhttp://www.life.hu/legytrendi/20130402-lifenight-millie-mackintosh-a-made-in-chelsea-sztarja-es-divatszakerto.html