fashion week arcél plasztikai beavatkozás férfiasság James Bond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évről évre egyre több férfi jelentkezik plasztikai beavatkozásra, akik elsősorban az arcvonásaikon szeretnének változtatni. A legújabb trend szerint Daniel Craig és Jon Hamm férfias, szögletes, határozott vonalú álla a legnépszerűbb, miközben Leonardo DiCaprio fiús kinézete kiment a divatból.

A Details című életmódmagazin beszámolója szerint az utóbbi időben egyértelműen megváltozott a divatirányzat a férfi plasztikai sebészetben, ugyanis mostanában a férfiak inkább az olyan határozott arcélű, karakteres férfiakra szeretnének hasonlítani, mint a James Bondot alakító Daniel Craig, Jon Hamm vagy Michael Fassbender, miközben Leonardo DiCaprio, Zac Efron, vagy éppen Tobey Maguire kisfiús vonásai kimentek a divatból.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Daniel Craig

"Egyre kevésbé népszerűek a hagyományos értelemben gyönyörűnek tartott arcvonások, inkább férfiasabb, határozott vonalakra vágynak a férfiak" - mondta dr. Steven Teitelbaum, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) orvosi karának plasztikai sebészeti docense.

Az Esztétikai Plasztikai Sebészek Amerikai Szövetségének 2012-es adatai alapján kiderült, hogy a tavalyi évben összesen csaknem 800.000 szépészeti beavatkozást végeztek el férfiakon, ami az összes plasztikai műtét körülbelül 9 százalékát teszi ki. 1997 óta a férfiak plasztikai műtétek száma nem kevesebb mint 121 százalékkal nőtt meg, és a legnépszerűbb beavatkozások között szerepel a zsírleszívás, az orrplasztika, a szemhéjműtét, a mellkisebbítés és az arcfelvarrás. Manapság a legnépszerűbb beavatkozásnak a nyaki mikro-zsírleszívás számít, mivel ennek következtében eltűnik a toka, és jobban kirajzolódik az állcsont vonala, ami férfiasabb, határozottabb külsőt kölcsönöz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jon Hamm

A Texasi Egyetem kutatói kimutatták, hogy jó külsejű emberek hamarabb kapnak munkát, gyakrabban léptetik elő őket, és átlagosan 3-4 százalékkal több pénzt keresnek, mint az átlagosnál rosszabb kinézetű társaik.

6 furcsa, férfiasságnövelő plasztikai műtéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130207-extrem-plasztikai-sebeszet-ferfiaknak-bajuszbeultetes-mellkisebbites-ferfi-mellizom-noveles-peniszhosszabitas.html21 millió forintért Ken babává műttette magát egy férfihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121024-90-plasztikai-muteten-esett-at-ken-baba-hasonmasa.html"A kórházi nővérek és a családtagjaim is meg akartak ölni" - Miért alakulnak ki a műtét utáni hallucinációk?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120912-posztoperativ-delirium-hallucinaciok-kialakulasa-mutet-utan.htmlJudy: "A műtétek ugyanúgy az életem részei, mint a mikrofon a kezemben"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120822-sztaregeszseg-judy-11-evvel-ezelotti-baleseterol-beszel-azota-gyermeke.htmlVastag Tamás már két mellkasműtéten is átesett - Tölcsérmelle alakult ki a fiatal énekesnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120806-vastag-tamas-mar-ket-mellkasmuteten-is-atesett-tolcsermelle-alakult.htmlDizájner vaginára vágynak a nők - Többezren állnak sorba plasztikai műtétérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-dizajner-vaginara-vagynak-a-nok-tobbezren-allnak-sorba-szemeremajkakon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.