Rossz hír a diétás üdítők rajongóinak: a nagy mennyiségben elfogyasztott szénsavas üdítőitalokról, köztük a diétás üdítőkről kiderült, hogy képesek hasonló mértékben roncsolni a fogakat, mint a kristályos metamfetamin vagy a crack.

Az egyetlen jó hír a szénsavas italok imádóinak, hogy sokkal több szénsavas üdítőt kellene meginni, mint amire egy átlagos ember képes lehet, amivel olyan mértékű károsodást szenvedhetnénk a fogainkon, mint a veszélyes narkotikumok, például a kristályos metamfetamin vagy a crack hatására.
Dr. Mohamed Bassiouny, a philadelphiai Temple Egyetem Fogászati Karának professzora praxisában találkozott egy olyan 30 év körüli női pácienssel, aki közel öt éven keresztül naponta legalább 2 liter szénsavas üdítőt ivott meg. Bassiouny professzor elmondása szerint a nő fogai ugyanolyan rossz állapotban voltak, mint egy 29 éves metamfetamin- vagy egy 51 éves crackfüggő fogazata.

Forrás: Thinkstock

A tanulmányból azonban az is kiderült, hogy a professzor által megvizsgált metamfetaminfogyasztó férfi a drog mellett napi három doboz szénsavas üdítőt is megivott, hogy így védekezzen a kábítószer mellékhatásaként fellépő krónikus szájszárazság ellen, továbbá a crackfogyasztó férfi saját bevallása szerint 18 éves kora óta drogfüggő. A tanulmányban szereplő kólafüggő pedig azt is elismerte, hogy körülbelül 20 éve nem járt fogorvosnál.

Bassiouny professzor tanulmánya továbbá arra is rávilágított, hogy a cukormentes, diétás üdítőitalok is magas savtartalmuk miatt hasonló mértékben roncsolják a fogakat a cukrozott italokhoz viszonyítva. Valójában a crack és a metamfetamin is magas savtartalmuk miatt vannak rendkívül károsító hatással a fogakra. Az üdítőitalok védelmezői azonban hangsúlyozták, hogy rendkívül tisztességtelen, igazságtalan és felelőtlen dolog a milliók által fogyasztott szénsavas üdítőket egy lapon említeni az illegális kábítószerekkel.

Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!Jönnek a kötelező szűrésekhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130528-elkeszult-az-egeszsegugyi-allamtitkarsag-nemzeti-szuroprogramja-amely-bizonyos-idokozonkent-kotelezo.html Önsorsrontó minták a gyermekkorbólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130527-onsorsronto-mintazatok-melyek-gyermekkorban-sajatitunk-el-es-meghatarozzak-a-felnottkori.html Zombiként élt egy férfi, most meggyógyulthttp://www.life.hu/gyogyulj/20130527-meggyogyult-az-a-brit-ferfi-aki-zombinak-hitte-magat-es.html Könnyebb lesz új szervet kapnihttp://www.life.hu/gyogyulj/20130527-magyarorszag-juliustol-az-eurotransplant-teljes-jogu-tagja-lesz.html