Forró nyári éjszakákon sokan szeretik meglepni kedvesüket valami olyan ötlettel, amitől a kinti 40 fokot is rögtön hűvösnek érzi. A divatossá vált bugyi nélküli randi azonban számos veszélyt is rejt magában, amikkel nem árt jó előre tisztában lenni.

Sharon Stone után szabadon

Az Elemi ösztön ominózus jelenetét talán senkinek sem kell bemutatni, de ami akkoriban még hatalmas botránynak számított, az mára izgalmas  ötletté vált, amivel nemcsak egy randit, de egy unalmas vörös szőnyeges bevonulást is emlékezetessé lehet tenni egy bugyi nélküli villantással. A meleg nyári éjszakákon meglepően sok nő kísérletezik legalább egyszer azzal, hogy a szoknyája alá nem húz bugyit, legyen szó egy izgalmas randiról  vagy egy átmulatott pasizós estéről. Az izgalmas, titkos szabadságnak azonban megkérik az árát: akár komoly fertőzést is okozhat az alsónemű hiánya.

Forrás: Thinkstock

Fertőzésveszély

A bugyiellenzők szerint semmi sem hasonlítható ahhoz a szabad érzéshez, amit az alsónemű mellőzése okoz, ráadásul vannak olyan szoknyák, amik alá lehetetlen olyan bugyit venni, aminek nem látszik át a vonala. A szorító bugyik egészségtelenek, melegben még izzasztanak is, így a szellőzés sem kellően megoldott. Azonban ezek az előnyök sem tudják felülmúlni a bugyihordás nagy előnyét: azt, hogy nemcsak a kíváncsi tekintetektől véd, de a fertőzésektől is. A férfiakkal ellentétben, akik alsónadrág nélkül a cipzárban akadhatnak csak el, a nyitott női altestet bugyi nélkül semmi sem védi a városi mocsoktól, a tömegközlekedési eszközök vagy szórakozóhelyek koszos ülésein található számtalan baktériumtól, vírustól, gombától.

Réka a nőgyógyásznál kötött ki a bugyi nélküli kaland után:

"Sok barátnőm kipróbálta már, úgyhogy tavaly én is rászántam magam, és nem húztam bugyit a nyári ruhám alá, így mentünk bulizni. Nem mondom, hogy nem éreztem felszabadultan magam, ám pár pohárnyi ital után már arra sem figyeltem annyira, hová ülök le. Az este elején még gondosan magam alá hajtogattam a szoknyámat, de ebből hajnalra az lett, hogy csak úgy levágtam magam fáradtan egy padra. Másnap délután pedig már mehettem is az orvosomhoz, olyan kellemetlen érzéseket tapasztaltam, és ki is derült, hogy bakteriális fertőzésem van, amire még gyógyszert is kellett szednem. Az biztos, hogy bugyi nélkül soha többet nem megyek sehová."

Felfázás

A bugyi másik fontos funkciója, hogy akármilyen kicsi is, melegít. Még hosszú, vastagabb anyagú szoknyában is érezhető az alsónemű hiánya, nem is beszélve a térd felett véget érő, vékonyabb anyagú ruhadarabokról. Ha teljes a szélcsend, akkor maximum az izgalomtól bizsereghetünk, ám egy szélroham már oda is befújhat, ahová cseppet sem szeretnénk - érzékenyebb alkatú nőknél ekkor már kész is a felfázás.

Forrás: Thinkstock

Laurának tetszik a szabad érzés:

"Főleg nyáron, a nagy melegben semmi kedvem felesleges ruhákhoz, így ilyenkor melltartót és bugyit sem hordok. Meg lehet találni azokat a ruhákat, amikben nem látszik ki mindenem fehérnemű nélkül sem, és így sokkal szabadabbnak érzem magam. Arról nem is beszélve, hogy a randikon a barátom majd' felfal a szemével - eddig nem szerette a meleg nyarakat, de azt mondja, megváltoztattam a felfogását..."

Kell az az alsónemű

Bár ahogy telnek az évtizedek, úgy csökken a mérete, nem véletlenül hordunk alsóneműt. Aki vett már fel nadrágot nélküle, az azt is tudja, hogy a bugyi a különböző anyagok okozta kidörzsölődés ellen is védelmet nyújt. Arról pedig természetesen beszélnünk sem kell, hogy az alsónemű nemcsak minket véd a környezet hatásai ellen, de utóbbit is attól, hogy a kelleténél több nyomot hagyjunk a szoknyánkon, vagy rossz esetben a széken, amin ülünk.

Kíváncsi tekintetek

Régebben nem véletlenül hordtak az asszonyok többrétegű, száras alsóneműt, hiszen az intim tájék megfelelő takarása erős szeméremérzetüknek is megfelelt. Ma már a bugyi ugyan az egyik legszexibb kellék, azonban eredeti feladatát is megőrizte. Az alsónemű nélküli rövid szoknyás sétálgatás, utazás, lépcsőzés mindig magában hordja azt a a veszélyt, hogy olyan férfiak is betekintést nyernek bájainkba, akiknek magunktól soha nem mutatnánk meg egy zsebkendőnyi darabot sem a testünkből. Mindemellett azokat a nőket, akik nem védik magukat semmiféle anyaggal odalent, a férfiak hajlamosak sokkal ledérebbnek tekinteni, és tiszteletlen, durva magatartással is válaszolhatnak a - csak szerintük létező - "felhívásra".

Forrás: Thinkstock

Milyen bugyit viseljünk?

Százfajta fazon, anyag és szín elérhető, s előbb-utóbb minden nőnek kialakul saját stílusa az alsóneműk tekintetében is. Szakemberek azonban óva intenek a műszálas anyagból készült vagy túlzottan szoros bugyik viselésétől, ahogy a tangát sem tartják jó ötletnek, mely kvázi hidat képez a fertőzést okozó baktériumoknak. Még egy tanga is jobb azonban, mint semmit sem viselni a szoknya alatt.

Bugyi nélkül parádézott Kesha?http://www.life.hu/legytrendi/20130520-billboard-music-awards-2013-bugyi-nelkul-erkezett-kesha-enekesno.html Nagy bugyikörképhttp://www.life.hu/legytrendi/20130511-bugyikorkep-csipkes-alakformalo-es-kenyelmes-fehernemuk.html Hová tűnt Gwyneth Paltrow bugyija?http://www.life.hu/legytrendi/20130425-gwyneth-paltrow-szineszno-fura-ruhaban-jelent-meg-a-vasember-3.html Cuki bugyiban domborít a modellhttp://www.life.hu/szepulj/20130318-karlie-kloss-modell-egy-bugyiban-reklamoz-fehernemut-nem-visel-melltartot.html