A kullancsok mindennapi veszélyt jelentenek házikedvenceink számára, ezért fontos a védelem, a megelőzés. Ha azonban megtörtént a baj, és a vérszívó beleásta magát kedvencünk bőrébe, akkor a videóban elhangzott módszerek alkalmazásával árthatunk legkevesebbet négylábú társunknak.

Egy gimnazista lány nemrég belehalt a fertőző agyhártyagyulladásba, és évente körülbelül tíz fiatalt vesztünk el emiatt. Így ismét aktuálissá vált a kérdés: érdemes beoltatni gyermekünket a betegség kórokozója ellen?

Lyme-kór: kullancscsípés nélkül is fertőződhetsz!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130418-lymekor-vigyazz-kullancscsipes-nelkul-is-fertozodhetsz.html Így szedd ki a kullancsot a gyerekből szakszerűen! - Indul a kullancsszezonhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120615-igy-szedd-ki-a-kullancsot-a-gyerekbol-szakszeruen-indul.html Így távolítsd el a kullancsot a gyerekből! - Saját kezűleg, biztonságosanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110614-igy-tavolitsd-el-a-kullancsot-a-gyerekbol-sajat-kezuleg.html Kullancs - az egyik legveszélyesebb vérszívóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110518-kullancs-az-egyik-legveszelyesebb-verszivo.html