Az ország kitiltotta az egyik legnagyobb gyorsétterem-lánc összes üzletét. Az emberek ugyanis elutasítják ezeket az ételeket.

Nincs több McDonald's Bolíviában. A dél-amerikai ország lakosai egész egyszerűen az egészségüket féltik: nem bíznak az olyan ételekben, amelyek ilyen rövid idő alatt elkészülnek. Egy felmérés szerint az emberek 60 százaléka pénzkidobásnak tartja, hogy bemenjen egy ilyen helyre - írja a naturalnews.com.

Forrás: Thinsktock

Egy helyi nő, Esther Choque egy McDonalds előtt állva a buszmegállóban azt mondta: "A legközelebb akkor jutottam egy ilyen étteremhez, amikor szakadt az eső és felmásztam a lépcsőn, hogy száraz maradjak. Aztán elhajtottak, azt mondták, hogy összekoszolom a lépcsőt. Miért érdekelne, ha a McDonalds itt hagyja Bolíviát?"

14 évvel az első gyorsétterem megjelenése után Bolíviában, az utolsó Meki is becsukta kapuit. A csődről még egy dokumentumfilm is készült, "Miért ment tönkre a McDonalds Bolíviában?" címmel. Szakácsok, táplálkozástudósok, történészek szerepelnek benne, akik bemutatják a gyorséttermi élelmiszerek előállításának néha gusztustalan valóságát.

Kiderül a filmből az is, hogy a bolíviai társadalom miért utasítja el a gyorséttermi étkezés filozófiáját. Ennek gyökere az eltérő gondolkodásmódjukban rejlik. Azt tartják fontosnak, hogy minden étel, ami a gyomrukba kerül, megfelelően legyen elkészítve, és minőségi legyen.

Gyorsétteremben diétázni? Ezt edd!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130604-hizlalo-etelek-helyett-salatat-es-egeszseges-szendvicset-valassz-a-hazai.html Így gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.html Vakbélgyulladás miatt nem koncertezik Elton Johnhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-elton-john-enekes-vakbelgyulladas-miatt-nem-koncertezik.html Halottnak hitték, magához tért a nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-ki-akartak-venni-a-szerveit-egy-nonek-mert-azt-hittek.html Kórházba került Mariah Careyhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-mariah-carey-enekesno-vallserules-miatt-kerult-korhazba.html