Folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelynek lényege, hogy az önkéntesek meseolvasással könnyítik meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek életét. A programot idén kiszélesítették, mostantól bárki jelentkezhet felolvasónak, így még több gyerek részesülhet a mese gyógyító erejében. A 3 éve indult kezdeményezés jóvoltából eddig 37 alkalommal 400 önkéntes olvasott mesét a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek.

"K&H gyógyvarázs programunkkal immár 10 éve támogatjuk a beteg gyerekek felépülését; műszeradományokkal segítjük az orvosokat okos döntéseik meghozatalában, szórakoztató programelemeink pedig örömöt csempésznek a gyerekek kórházban töltött idejébe" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. "Az elmúlt 10 év során összesen 257 intézményt juttattunk hozzá több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközhöz, és 140 alkalommal vidítottuk fel különböző szórakoztató műsorokkal a kicsiket."

A K&H gyógyvarázs meseolvasó programeleme 2010-ben indult el, amelynek keretében középiskolások látogattak el a kórházakba, hogy megkönnyítsék a beteg gyerekek kórházi napját, hozzájáruljanak gyógyulásukhoz. Az indulás óta a programban 300 iskolás és 100 K&H dolgozó vett részt, akik összesen 37 alkalommal olvastak fel kedvenc könyveikből.
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz mostantól bárki csatlakozhat az ország bármely tájáról. Az egyetlen feltétel, hogy az önkéntes 14 éven felüli legyen. A K&H tehát minden olyan önkéntes jelentkezését várja, aki szeretne örömöt csempészni a beteg gyerekek hétköznapjaiba - legyen az középiskolás diák, segíteni akaró felnőtt, vagy épp jólelkű nagymama.

"Tapasztalatunk, hogy a meseolvasás mindenkinek nagy élmény: a gyerekek napját megszépíti, néhány órára elfeledteti velük a fájdalmat, a gondokat. A felolvasót pedig sokáig elkíséri a sok csillogó szempár emléke. Célunk, hogy az önkénteseket és a beteg gyermekeket ápoló intézményeket összekössük, ezzel segítve, hogy minél több felolvasás megvalósulhasson, minél több gyermek kórházban töltött idejét megkönnyíthessük, gyógyulását elősegíthessük" - fejtette ki Horváth Magyary Nóra. "Szeretnénk, ha a K&H gyógyvarázs égisze alatt minél több ember élné át az önkéntes segítségnyújtás örömét. Ezzel az összefogással is hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljesebb életet élhessenek."

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra jelentkezni internetes felületen keresztül, a http://khgyogyvarazs.hu/ oldalon lehetséges, ahol az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, de a lista folyamatosan bővül.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő kórházak jelenlegi listája:

Ajka - Magyar Imre Kórház
Baja - Bajai Szent Rókus Kórház
Balassagyarmat - Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
Budapest VIII. - Semmelweis Egyetem ÁOK Fül,- Orr,- Gégészeti és Fej,- Nyaksebészeti Klinika
Budapest IX. - Egyesített Szent István és Szent László Kórház
Budapest IX. - Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest IX. - GOKI Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet
Budapest XIV. - Országos Idegtudományi Intézet
Cegléd - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
Debrecen - Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona
Eger - Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Esztergom - Vaszary Kolos Kórház
Gödöllő - Tormay Károly Egészségügyi Központ
Gyula - Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház
Kaposvár - Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
Kiskunhalas - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház
Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
Pécs - Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika
Pécs - Szemem Fénye Alapítvány - Dóri Ház
Szigetvár - Szigetvári Kórház
Szolnok - Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
Tatabánya - Szent Borbála Kórház
Törökbálint - Tüdőgyógyintézet Törökbálint
Veszprém - Csolnoky Ferenc Kórház

Gyógyvarázs: Így készítsd fel a kicsit a kórházrahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130612-gyogyvarazs-gyerek-a-korhazban.html Gyógyvarázs: Mennyibe kerül, ha beteg a gyerek?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130603-gyogyvarazs-mennyibe-kerul-ha-beteg-a-gyerek.html Gyógyvarázs: Fogyatékos gyermek a családbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130507-gyogyvarazs-fogyatekos-gyermek-a-csaladban.html Gyógyvarázs: A mese gyógyító erejehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130121-a-kh-gyogyvarazs-onkentesei-meseolvasassal-sok-boldog-percet-szereztek-beteg.html