Egy háromgyerekes wolverhamptoni házaspár, Lisa és Jim Needham úgy döntött, nem hagyja, hogy két albínó csemetéje, a 11 éves Jessica és a hétesztendős Ben hátránnyal induljon az életben. A kislány énekesnő, a fiúcska pedig paralimpiai úszó akar lenni.

A szülők mindketten hordozzák az albinizmus recesszív génjét, amely csak a 14 éves Bennél nem idézte elő a pigmenthiányos állapotot. A pár ahelyett, hogy elkeseredett volna a bőrt, a hajat és a szemeket érintő genetikai rendellenesség miatt, büszkén bátorítja a kicsiket másságuk elfogadására, illetve a különbözőség előnyeinek élvezetére. "Elég arra gondolni, hogy mi történik, ha egy ambíciókkal teli gyerekről, aki miniszterelnök vagy focista szeretne lenni, kiderül valamilyen probléma. Egy szülőnek ilyenkor valószínűleg eszébe jut, hogy a csemete talán nem járhat iskolába, nem lesznek barátai, párja, és máshogy fog viselkedni az aprósággal. De aztán észreveszi, hogy a helyes út megmutatásával végül is hozzájárulhat, hogy a gyerek bármit elérjen" - magyarázta Lisa.

Forrás: Northfoto

Needhamék biztosak benne, hogy felkészítették fiukat és lányukat a nagybetűs életre. Meggyőződésüket erősítette a The Undateables - A randizhatatlanok - című valóságshow, amely egy esettanulmányt mutatott be a szerelmet nem találó albínókról. Az elhatározás megvalósítása azonban nem volt zökkenőmentes, hiszen a szülők nem ismertek hasonló rendellenességgel élő embert, és sokkolta őket a diagnózis. Jessica és Ben mindketten az albinizmus szemet, bőrt és hajat érintő változatát örökölték. A kislány látása nagyon gyenge - főleg erős fényben -, és napsütéses időben 50 faktoros naptejet kell használnia. Mindenkit meglepett, amikor kiderült: futásban, mászásban és lovaglásban is jeleskedik, valamint a színpadon ugyancsak jól érzi magát. "Életem álma, hogy énekesnő legyek. Azt akarom, hogy ez sikerüljön, így mindent megteszek érte. Semmi sem állhat az utamba" - nyilatkozta a kislány, akinek hófehér hajára születésekor az ápolók is rácsodálkoztak. "Megfogtam a feleségem kezét, és azt mondtam neki: minden rendben lesz" - idézte föl az eseményeket az édesapa, aki ugyancsak támogatja a gyerekek törekvéseit.

Így szoktam le a cigiről - 3 bevált módszerhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130716-leszokas-a-dohanyzasrol-3-bevalt-modszer.html Orrspray vagy orrcsepp? Ezt válaszd!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130718-orrsprayt-vagy-orrcseppet-hasznaljunk-pollen-es-porallergia-eseten.html Szívműtétje volt az egykori amerikai elnöknekhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130806-george-w-bush-volt-amerikai-elnokon-szivmutetet-vegeztek.html Maradandó sérüléseket szerzett George Michaelhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130806-george-michael-enekes-maradando-seruleseket-szerzett-majusi-autobalesete-soran.html