Előzetes letartóztatásba helyezte S. Ábelt, a fővárosban néhány napja elkövetett lövöldözés gyanúsítottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap - közölte Futó Barnabás ügyvéd, a fiatalember védője.

A bíróság egy előzetes pszichiátriai szakvélemény alapján döntött arról is, hogy a kényszerintézkedést az elmemegfigyelőben kell végrehajtani, ahol vizsgálják S. Ábel mentális állapotát is - közölte az ügyvéd. A fiatal férfi a rendőrség tájékoztatása szerint csütörtökön éjjel a fővárosban, a Móricz Zsigmond körtéren, illetve egy ottani gyorsbüfében több lövést adott le. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: MTI/Földi Imre


A Fővárosi Törvényszék májusban S. Ábelt emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt már elítélte első fokon, nem jogerősen két és fél évre. Annak az eljárásnak az adatai szerint S. Ábel 2006 és 2010 között a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának hallgatójaként több diáktársa megölését tervezte. Az elsőfokú bíróság kimondta azt is, hogy a vádlott beszámítási képessége enyhén korlátozott.

Forrás: MTI

 

Fordulat Diana hercegnő halálával kapcsolatban?http://www.life.hu/legykepben/20130818-diana-hercegno-halalaval-kapcsolatban-uj-informaciok-kerultek-a-scotland-yard.html Pikkelysömörrel küzd Cara Delevingnehttp://www.life.hu/legytrendi/20130815-cara-delevingne-modell-kuzd-a-pikkelysomorrel.html Túlsúlyosnak számít a húszkilós Oliverhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130813-tulsulyosnak-szamit-a-mindossze-husz-kilos-egeszseges-mozgekony-oteves-brit.html Szuperméztől gyógyulnak a sebekhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130814-szupermeztol-gyogyulnak-a-sebek-es-pusztulnak-a-korokozok.html Egészséges vasárnapi ebéd: tényleg drágább?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130812-etkezes-es-eletmod-vasarnapi-ebed-egeszsegesen-tenyleg-dragabb.html Milyen apa lesz a pasid? A horoszkópja eláruljahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130812-ezoteria-es-csillagjegy-apahoroszkop-horoszkopja-elarulja-milyen-apa-lesz-a.html Spermalopás - Gyereket akarok mindenáron!http://www.life.hu/szeress/szex/20111129-szex-szerelem-parkapcsolat-ellopott-spermiumok-palira-vett-ferfiak.html Játékfüggők: beleragadtak a virtuális világba?http://www.life.hu/anyaskodj/20130814-videojatekok-jatekfuggoseg-beleragadtak-a-virtualis-vilagba.html