Talán igaz a mondás: tényleg az vagy, amit megeszel. Egy friss kutatás szerint kedvenc ízed a megmondója, milyen ember is vagy valójában.

Édesszájúakkal könnyebb együtt dolgozni, a keserű ételek kedvelői pedig kétszer is meggondolják, mit mondanak. Nem ez az első alkalom, hogy a tudósok összefüggést véltek felfedezni a preferált ízek és a személyiség között, a Journal of Personality and Social Psychology által közölt tanulmányban azonban más érdekességekre is rábukkantak a kutatók. Eszerint a csokoládé, a fagyi, a sütemények és más édességek kedvelői nemcsak együttműködőek, hanem szeretetreméltóak is.

Forrás: Thinkstock

A kutatók pedig most azt is megállapították, hogy sokkal jótékonykodóbb kedvükben vannak azok, akik korábban valami édeset ettek, mint azok, akik inkább cukormentes finomságot fogyasztottak. A fűszeres ízek kedvelői sokkal kockázatvállalóbbak, mint a keserű ételek élvezői. Egy régebbi kutatás szerint azonban utóbbiaknak sokkal határozottabb véleményük van a világról, amelyet nem is rejtenek véka alá. A magas zsír- és fehérjetartalommal rendelkező ételek iránti vágy nemcsak az evolúciós létfenntartási vágyunkból fakad, hanem szép emlékeket is előidéz. Gondoljunk csak a közös szalonnasütésekre vagy az esti filmhez dukáló pizzára. Tudósok véleménye szerint ennek az íznek a kedvelői igazi társaságkedvelőknek számítanak. Aki a sós ételekből csipeget szívesen (sült krumpli, chips és társai), hagyják, hogy sodorja őket az ár.

Olyan a személyiséged, amilyen pózban alszolhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130708-olyan-a-szemelyiseged-amilyen-pozban-alszol.html Az arc ráncai árulkodnak a személyiségrőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130624-az-arc-rancai-arulkondnak-a-szemelyisegrol.html Macskát tartasz? Ilyen a személyiséged!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130208-macskatulajdonsok-szemelyisegtipusanak-elemzese.html Vércsoportod árulkodik személyiségedrőlhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130103-szerelem-parkapcsolat-onismeret-a-vercsoportod-arulkodik-rolad.html Így fejleszd a személyiséged szexszel (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121122-szex-szerelem-parkapcsolat-szemelyisegfejlesztes-szexszel.html