A 23 esztendős Imaarl Duprey egy ritka idegrendszeri rendellenességben, Kleine-Levin-szindrómában szenved, amely napokig tartó alvásszerű állapottal jár. A betegség idegességet, gyerekes viselkedést és túlevést is eredményezhet. A probléma ellenére Imaarl pszichológusi diplomát szerzett az egyik londoni egyetemen.

A lány tavaly csaknem egyfolytában aludt 59 napot, és az ébren töltött percekben kisgyermekként viselkedett. A rendellenesség a világon összesen körülbelül ezer embert érint. A fiatal divatszakértőt a családjának kell felébresztenie a rohamok alkalmával, hogy bizonyos időközönként egyen, igyon és kimenjen a mosdóba. Édesanyja, a 46 éves Kerry Griffiths és húga, a 21 éves Shahnequa Duprey óramű pontossággal eleget tesz a feladatnak. "A betegségem óriási terhet ró a családomra. Eleinte mindannyian azt hittük, idegösszeomlásom van. Állandó felügyeletre van szükségem, így a húgom fontos előadásokat hagy ki az egyetemen, anyának pedig szabadságot kell kivennie a munkahelyén. Fogalmam sincs, hogyan boldogulnék nélkülük" - mondja Imaarl. "Amikor felébresztem, hogy egyen vagy kimenjen a fürdőszobába, mintha egy teljesen másik ember lenne. Imaarl eltűnik, és egy dacos kisgyermek kerül a helyére" - fogalmaz az anyuka.

Forrás: Facebook/Imaarl Duprey

A roham először 2008-ban jelentkezett a lánynál, amikor tíz napig aludt egy családi összejövetel után. Még ugyanabban az évben nyaralni ment a barátaival, ám az egészből nem emlékszik szinte semmire, egyszerűen csak napbarnítottan tért haza. "A repülőtéren furcsán éreztem magam, de azt hittem, az izgalom miatt. Ayla Napára érve mintha becsíptem volna, pedig semmit sem ittam. Kevés emlékképeim egyike, hogy egy szórakozóhely padlóján fekszem, és mindenki elsétál fölöttem. Szerencsére a velem egy hotelben lakó tanárcsoport észrevett, s visszavitt a szobámba. Szörnyű belegondolni, mi történhetett volna" - meséli a lány.

Miután egy orvos "tipikus tini magatartásnak" bélyegezte a történteket, a King's College Kórházban alapos kivizsgáláson esett át. "Furcsa, de szinte reménykedtem benne, hogy agydaganatom van, mert akkor legalább a sebészek segíthettek volna rajtam. Ez a betegség sokkal ijesztőbbnek tűnt, mert nincs rá gyógyír vagy kezelés" - sóhajt Imaarl, aki ennek ellenére mindent megtesz, hogy teljes életet élhessen.

Erekciós zavarokról árulkodhat a fogínygyulladáshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130731-kapcsolat-lehet-a-foginybetegsegek-es-az-erekcios-zavarok-kozott.html Ezt árulja el rólad a kedvenc ízedhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130822-lifenight-ezt-arulja-el-rolad-kedvenc-ized.html A hazugság olykor a túlélés eszköze lehethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130709-a-hazugsag-olykor-a-tuleles-eszkoze-lehet.html Csupa szőr egy kilencéves kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130821-huang-ting-kilenceves-kinai-kislany-szuletese-ota-erosen-szorosodik.html Emiatt lehet visszataszító a műmellhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130731-visszataszito-mumell-nem-csak-a-hegekkel-lehet-baj.html