Egy amerikai vegyész feltalálta a csésze kávé gyors alternatíváját: a bőrre permetezhető "energiát".

Benjamin Yu, a Harvard Egyetemen frissen végzett vegyésze azt állítja honlapján, hogy kifejlesztette a világ első koffeinalapú energiapermetét - idézi a The Daily Mail online kiadása. A "sprayable energy" Yu szerint a reggeli ébredéshez és a munka közben az emberre támadó álmosság ellen szükséges hatást úgy éri el, hogy nem kell az ital készítésével bajlódni, nem marad utóíz a szájban, és a fekete italhoz adott cukor és tej kalóriája sem vezet felesleges kilókhoz.
A másodpercek alatt ható kávépermet ezen kívül nem tartalmaz titokzatos összetevőket sem - olvasható a honlapon. Az engedélyezés alatt álló termék szagtalan folyadék, amelyet a bőr felszív, és órák alatt oszlik el a testben, tehát élénkítő hatása tartósabb lehet, mint egy csésze kávéé.

Forrás: Twitter/Kazuki Yamamoto


A kis alumínium flakon mintegy 160 adag permetet tartalmaz, amely a feltaláló szerint negyven presszókávé koffeintartalmának megfelelő mennyiség. Yu azért kezdte el keresni a fekete ital alternatíváját, mert szerinte annak "hullámvasút-hatása" van. Kísérletei során a nikotintapaszt is tanulmányozta. A spray egyetlen aktív anyagot tartalmaz, a koffeint, amely a bőrön át úgy jut a testbe, hogy áthatol a sejthártyán, hiszen szerkezete nagyon hasonlít a tapasszal a szervezetbe vihető nikotinéhoz - közölte Yu a Huffington Post portál kérdésére. Szintén vegyész édesapjával közös, több hónapos kutatás során felfedezte, hogy ha a koffeint, amely nehezen oldódik a vízben, egy természetes aminosav származékával vegyíti, az sokkal könnyebben oldódik. Minden egyes permet egy csésze kávé koffeinmennyiségének negyedét tartalmazza, de hatása állítólag azonos vele.

Forrás: MTI

 

Elképesztő habcsodák kávéimádóknakhttp://www.life.hu/life/galeria/20130617-elkepeszto-habcsodak-kaveimadoknak-kazuki-yamamoto-japan-kapucsino-dizajnertol.html Fogyókúrázz zöld kávéval!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130507-fogyokura-zold-kaveval-felfrissit-elenkit-aktivizal.html Így kávézz, és egészséges maradszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130423-egeszseg-es-eletmod-a-kave-elettani-hatasai.html Kávékülönlegességek ínyenceknekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130418-kavekulonlegessegek-kavekrem-chilis-csokis-kave-csokiba-martott-kaveszemek-jeges-kave.html A legfinomabb kávés süteményekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130405-kaves-sutemenyek-ir-kaves-bogres-sutemeny-hofeher-kavetorta-kaves-muffin.html A kávé mint dekorációhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130403-a-kave-mint-dekoracios-elem-teamecses-evoeszkoz-tarto-nyaklanc-kepkeret.html Szerelmes vagy? Csábíts vágykeltő kávévalhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130329-kavefozesi-praktikak-melange-becsi-kave-fuszeres-kavek-alkoholos-ir.html Szextipp: kávézaccos bőrradír előjátékhozhttp://www.life.hu/szeress/szex/20130122-szerelem-parkapcsolat-szex-kavezaccal.html