A dublini Grainne Binns 38 kilogrammra fogyott, miután az anorexia előnyeit hirdető internetes oldalak rajongójává vált. Csak akkor jött rá, milyen beteg, amikor összeesett. Tízhetes kórházi kezelés után lassan, de biztosan gyógyul, és már süteményt is eszik.

Grainne rendszeresen képeket tett közzé csontvázszerű alakjáról, és figyelte virtuális "barátainak" hozzászólásait. Beteges soványsága ellenére a többiek még mindig további fogyást javasoltak neki. "Imádtam az anorexiát hirdető oldalakat böngészni. Folyton kiálló csontú lányokról nézegettem fotókat, illetve tanácsokat olvasgattam, hogyan lehetek olyan, mint ők. Szépnek láttam őket" - meséli a tini, akiről itt nézhetsz még fotókat.

Forrás: www.lookbook.nu/Grainne Binns

Grainne életében az volt a fordulópont, amikor 15 esztendősen vásárolt egy ruhát, és csak nehezen tudta beleszuszakolni magát. Bár akkor is 32-es méretű volt, a koplalás mellett döntött. "Lenyűgözött, milyen könnyű a fogyás. Volt egy divatblogom, és bár régebben undorítónak találtam az anorexiás oldalak reklámjait, akkor elkezdtem rájuk más szemmel nézni. Az iskolámba járt egy anorexiás lány. Azt akartam, hogy rólam is csodálkozva mondják, milyen sovány vagyok."

Grainne betegsége előtt egészséges testsúlyú volt, 54,5 kilogrammot nyomott. Egy év alatt súlya harmadát adta le. Édesanyja és nagynénje kórházba vitte, ahol 10 hetet töltött, de a kezelés ellenére is tovább akart fogyni. "Azt mondták az orvosok, hogy ha így folytatom, meghalok. Láttam anya arcát abban a pillanatban, és végre felfogtam: nem tehetem ezt vele" - emlékszik vissza a tini, aki azonnal törölte az anorexiás képeivel telerakott blogot, és újat indított helyette. Olyat, ami az egészséges táplálkozásról és a mozgásról szól. "Végre normális életet élhetek. Elmehetek a barátaimmal cukrászdába, és elmondhatom a sorstársaimnak, hogy van kiút ebből a betegségből" - mondta a lány. "Grainne azt hitte, a soványság a boldogság kulcsa. De ez volt élete legboldogtalanabb időszaka" - vallotta édesanyja, Ann.

Horpadás a mellen - A mellrák tünete lehet!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130815-nemcsak-a-mellben-tapinthato-csomo-hanem-a-horpadas-is-lehet.html Képtelen meghízni a pálcikavékony sportolóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130813-nehez-az-elet-zsirszovet-nelkul-mdp-szindromaban-szenved-egy-sportolo.html Valóban tüdőrákot okoz a túl sok vitamin?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130815-magas-dozisu-vitaminbevitel-a-tudorak-melegagya.html Felfalja az agyat a világ legijesztőbb amőbájahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130826-a-vilag-egyik-legijesztobb-amobaja-az-agyevo-amoba.html