Rekordhosszúságúra nyúltak a kórházak várólistái. Egy uniós rendelkezés szerint októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek, ha lenne, aki finanszírozná - derül ki a Heti Válasz cikkéből.

Soha ilyen hosszú várólisták nem voltak Magyarországon, mint most. Jelenleg több mint 70 ezer ember vár egészségügyi beavatkozásra. A legtöbben szürkehályogműtétre, térd-, illetve csípőprotézis-beültetésre, és van ahol négy és fél év a várakozási idő - olvasható Az OEP fizeti a külföldi gyógykezelést? című írásban.

Forrás: Thinkstock

A cikk emlékeztet arra, hogy egy uniós rendelkezés szerint októbertől bármely nyugat-európai országban műttethetik magukat az európai polgárok, ha a saját hazájukban fél évnél hosszabb ideig kell várakozniuk. Tízezrek számára nyílik meg ez a lehetőség, de mégis kevesen élnek majd vele, a magyar biztosítónak ugyanis csak a hazai árak erejéig kell állnia a külföldi számlát, és már a lengyel kórházak is kétszer olyan drágák, mint az itthoniak - írja a lap.

 

A stressztől leszünk rákosak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130822-a-stressztol-leszunk-rakosak-stresszoldo-technikak.html Szép fehér növény, de borzalmas sebeket okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130905-mar-hazankban-is-megtalalhato-a-vaksagot-kiuteseket-okozo-noveny.html Így tehetsz a kutyaharapás ellen!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130822-ebmarta-gyerekek-igy-tehetsz-a-kutyaharapas-ellen.html Kokó úgy nyomta, hogy mindenkit lehagytunk!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130910-kovacs-istvan-koko-egy-mozgasserult-fiatallal-futotta-le-a-28.html Szétzúzta a kosarasok álmait a tragikus buszbalesethttp://www.life.hu/gyogyulj/20130910-natasa-kovacevic-kosarlabdajatekos-almait-kettetorte-a-labszaramputacio.html