Közel 15.000 lelkes önkéntes regisztrált eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni.

Az elmúlt hetekben több mint ezer buzgó önkéntes lepte el a kórházakat - a mesekönyvvel érkezők a kórházi napjaikat töltő gyermekek arcára igyekeztek mosolyt csalni az ország 24 kórházában. "A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára" - mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. "Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről."

Forrás: K&H

"Az induláskor regisztrált 24 kórházban nagy sikerrel folytak az elmúlt hetekben a meseolvasások. A kórházak nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, és a mesedoktoroknak is felejthetetlen pillanatokat nyújttottak a meséjüket nagy figyelemmel hallgató kicsik. A meseolvasó önkéntesek a gyerekek mellett a szülőknek is sokat segítenek, hiszen - hacsak fél órára, órára is - de kizökkenhetnek a kórházi hangulatból" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között.

Forrás: K&H

"Természetesen a jövőben még tovább szeretnénk bővíteni a választható helyszíneket, így várjuk minden olyan, gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, vagy osztály jelentkezését, akik szívesen vennék, hogy a gyógyvarázs program mesedoktorai örömöt lopjanak a beteg gyerekek kórházi napjaiba" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A programhoz ezen az oldalon lehet regisztrációval lehet jelentkezni.

Elárasztják a kórházakat a K&H gyógyvarázs mesedoktoraihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130809-elarasztjak-a-korhazakat-a-kh-gyogyvarazs-mesedoktorai.html A K&H gyógyvarázs meseolvasó önkéntesek jelentkezését várja országszertehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130807-a-kh-gyogyvarazs-meseolvaso-onkentesek-jelentkezeset-varja-orszagszerte.html 11 nyertes a 10 éves K&H gyógyvarázs pályázatánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130731-11-nyertes-a-10-eves-kh-gyogyvarazs-palyazatan.html Gyógyvarázs: Így készítsd fel a kicsit a kórházrahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130612-gyogyvarazs-gyerek-a-korhazban.html Gyógyvarázs: Mennyibe kerül, ha beteg a gyerek?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130603-gyogyvarazs-mennyibe-kerul-ha-beteg-a-gyerek.html Gyógyvarázs: Fogyatékos gyermek a családbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130507-gyogyvarazs-fogyatekos-gyermek-a-csaladban.html