Néhány nappal azután, hogy amputálni kellett a bal lábát, Akeem Adams magához tért.

Javult Akeem Adams állapota. A Ferencváros szívinfarktust kapott trinidadi játékosát csütörtökön levették a lélegeztetőgépről, és felébresztették a mesterséges kómából - számol be az Origo.

Forrás: MTI/Földi Imre
Akeem Adams az Újpest elleni meccsen

"Adams állapota javult annyit, hogy megtegyük ezt a lépést" - árulta el a Blikknek dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja. "Újabb lépést tettünk előre, de változatlanul súlyos az állapota. Keringése stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. Még mindig az a cél, hogy el tudjuk őt vinni egy esetleges szív-transzplantációig. Az elkövetkező 1-2 nap dönti el, hogy tüdeje, izmai bírják-e az új állapotot. Ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra."

Ahogy a Life.hu is megírta, a 22 éves védő szeptember 25-én az otthonában rosszul lett és kórházba szállították. Ezután több műtéten is átesett, műszívre kapcsolták. A közvetlen életveszély elhárítása érdekében hétfőn amputálni kellett a bal lábát.

 

Műszívre kapcsolták a focistáthttp://www.life.hu/gyogyulj/20130927-akeem-adamst-a-ferencvaros-trinidadi-labdarugojat-muszivvel-tartjak-eletben.html Továbbra is életveszélyben a focistahttp://www.life.hu/gyogyulj/20131008-akeem-adamsnek-a-ferencvaros-trinidadi-futballistajanak-amputalni-kellett-a-bal.html Így öregszünk mi - bámulatos videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130917-videofelvetel-tevhitek-es-erdekessegek-az-oregedesrol.html Nem tudott betegségéről Tom Hankshttp://www.life.hu/gyogyulj/20131009-tom-hanks-oscardijas-szinesz-husz-even-at-nem-tudta-hogy.html Gyerekakarás: stresszeltem és beleőrültemhttp://www.life.hu/gyogyulj/stresszoldas/20130913-a-stressz-a-legjobb-fogamzasgatlo-amikor-a-stressz-.html