Ungár Anikó és Sebestyén Márta mellett számos ismert ember tartott a rendhagyó lánchídi menettel, mely minden évben a mellrák megelőzése mellett kampányol. Riporterünk a sok híresség között még a világhírű rendezővel, Andy Vajnával és fiatal feleségével, Vajna Tímeával is találkozott, akik elmondták, miért fontos számukra ez az esemény.

Biciklik festették rózsaszínre a Lánchidat
Biciklik, rollerek, riksák, és gyalogosok vonultak át a Lánchídon október 13-án, vasárnap délután, az egészségmegőrzés és a mellrák elleni figyelemfelhívás céljából. A 2 km-es táv a Magyar Telekom Székházától indult, egészen a Vörösmarty téri Hard Rock Café-ig. A rendhagyó lánchídi menettel az Egészség Hídja Összefogás Egyesület célja az volt, hogy minél több korosztályt - elsősorban több fiatalt - vonjanak be a kampányba az egészséges életmód szerepének kihangsúlyozásával.

Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, az esemény fővédnöke kiemelte, hogy a mellrák elleni küzdelem nemcsak a nő magánügye, hanem kiemelkedően fontos közügy, alapvető fontosságú társadalmi kérdés, hiszen egy édesanya, feleség elvesztése felfoghatatlan hiánnyal jár mind a család, mind a szűkebb és tágabb közösség életében. Ezért fontos az a szemléletváltás, amellyel arra ösztönözhető minél több nő, hogy figyeljen magára, s vegye igénybe az ingyenes mellrákszűrés lehetőségét. A kampány arcai ebben az évben is Detre Diána, szörf olimpikon, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekesnő, és Ungár Anikó, bűvész.
Horpadás a mellen - A mellrák tünete lehet!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130815-nemcsak-a-mellben-tapinthato-csomo-hanem-a-horpadas-is-lehet.html Sztárok, akik megküzdöttek a mellrákkalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130516-sztarok-akik-mellrakkal-kuzdottek.html A mammográfia nem okoz mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121204-altalanos-tevhit-a-mammografia-nem-okoz-mellrakot-a-hiedelmekkel-szemben.html Rózsaszín szalaggal a mellrák ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121029-az-orszag-leghosszabb-rozsaszin-egeszsegszalagja-a-mellrak-ellen.html Zöldségekkel és étrendváltoztatással gyógyult ki a mellrákból egy 55 éves nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120808-zoldsegekkel-gyogyult-a-mellrakbol-egy-55-eves-no-visszautasitotta-a.html